ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022' adlı etkinliğin ödül töreni yapıldı.

Üretimdeki katma değerin artırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması, üniversite- sanayi işbirliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve inovasyon fikirlerinin sunulup hayata geçirilebileceği bir platform sağlanması amacıyla yapılan tören, müdürlüğün idari hizmet binasında gerçekleştirildi.

'FOTOĞRAF ÇEKTİRME PROJELERİNİ SEVMİYORUZ'

Törende konuşan Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, 2 gün süren etkinlikte yer alan 180 projenin değerlendirmesi sonrası ödül töreni yapıldığından bahsetti. Etkinliğin 'Büyük, Güçlü Türkiye' imajının bilim ve teknolojiyle desteklenmesi için küçük bir kıvılcım olduğunu dile getiren Bahar, "Bizim işimiz asıl şimdi başlıyor. Biz sizin göndereceğiniz videolarla çok çalışacağız. Sizin projelerle ümitleriniz var. Sadece önünde fotoğraf çekilecek proje yapmıyoruz. Fotoğraf çektirme projelerini sevmiyoruz. Kültürünü oluşturmadığımız projelerin açıklanmasını sevmiyoruz. Genç nüfusumuz var. Ar-Ge ve inovasyona yönlendirmezsek genç nüfusu harcayacağız, kaybedeceğiz" dedi.

Bahar, Antalya'da 25-26 EKim'de Dünya Melek Yatırım Forumu'nu ve Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenleyeceklerini, 123 ülkeden bilim insanlarının etkinliğe katılacağını söyledi.

180 AR-GE VE İNOVASYON TEMELLİ PROJE

Antalya OSB Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Numan Hoda ise proje katılımının yoğunluğundan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü de dünyada fiyata dayalı rekabetin, yerini Ar-Ge ve inovasyona dayalı rekabete bıraktığını dile getirdi. Bilginin ekonominin en önemli ham maddesine dönüştüğünü vurgulayan Memiş Kütükçü, "Tarımdan kimyaya, enerjiden elektroniğe 180 Ar-Ge ve inovasyon temelli proje sergileniyor. Bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyor. Antalya OSB'nin büyük emekle ortaya koyduğu bu çalışma tüm taraflar için fırsat. Sanayicilerimiz yatırımcılarımız bu fırsatı değerlendirip, ekonomiye dönüştürmeli. Antalya OSB'de 300'ün üzerinde fabrikada 18 bine yakın personele istihdam sağlanıyor. Antalya OSB pandeminin en ağır döneminde de 'üretim' dedi. OSB'nin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Türkiye'de bu oran yüzde 80'lerde. Şu anda yatırımcı gelse, yer istese tahsis edecek sanayi alanı yok. Antalya OSB Antalya'nın dış ticaretine katkı veriyor" diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından bazı kurum ve özel sektör temsilcilerine teşekkür plaketi verildi. Törende projeleriyle dereceye girenler ödüllendirildi. Enerji, Makine, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Yazılım, Bilişim ve Yapay Zeka kategorisinde birinci Zahra Navazi'ye ödülünü Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ikinci Arif Sercan Erez'e ödülünü OSBÜK Başkan Vekili Bekir Sütçü, üçüncü Volkan Tutay'a ödülünü Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Numan Hoda verdi.

Sağlık ve Tıp Teknolojileri, Biyomalzeme, İlaç ve Kozmetik kategorisinde birinci Beyzanur Çakar, ödülünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker'den, ikinci Prof. Dr. Raşit Ahıska ödülünü Antalya OSB Başkan Vekili Hasan Ali Gönen'den, üçüncü Doç. Dr. Cevahir Altınkaynak ödülünü Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği Proje Sorumlusu Yiğit Budak'tan aldı.

Tarım Kimya Çevre Biyoteknoloji (Tarımsal ve Hayvansal), Gıda kategorisinde birinci Çağdaş Kızıl'a ödülünü OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü, ikinci Ayşe Serpil Kaya'ya ödülünü OSBÜK Başkan Vekili Seyit Ardıç, üçüncü Dr. Ercan Özkaynak'a ödülünü Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Özen verdi. DHA

Editör: Haber Merkezi