ANTALYA şehir merkezinde bulunan Zeytinpark'ta izci çocuklara jandarma ekipleri 'Temiz Çevre ve Doğa' etkinliği kapsamında organizasyon yaptı.

Türkiye'nin şehir merkezindeki en büyük yeşil alanı olarak bilinen Antalya il merkezindeki Zeytinpark'ta çocuklar doğanın içinde kamp yaparak, çadır kurmayı, harita kullanmayı, kamp çantası hazırlamayı öğrenirken, 'Sıfır atık projesi' kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından izcilere 'Temiz Çevre ve Doğa' konusunda farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, izciliğin temel prensibinin tabiatı korumak ve onu temiz tutmak olduğunu, izcilerin çevreyi temiz tutan en iyi çevre dostu, roman koruyucuları, bitki ve hayvanlar ile arkadaş, doğa ile bütünleşmiş, vatanına ve milletine sadık insanlar olduğunu anlatarak farkındalık oluşturdu. Etkinlik sonunda jandarma ve izciler birlikte spor aktiviteleri de yaptı. DHA

Editör: Haber Merkezi