ANTALYA Birey okulları bünyesindeki Özel Uncalı Birey Anaokulu ebeveynlerine, okul öncesi eğitimcisi Dr. Naim Ünver tarafından Çoklu Zeka Kuramı'na göre 3-6 yaş arası çocukları tanıma ve değerlendirmeye yönelik etkileşime dayalı eğitim verildi.

Eğitim Antalya Birey Okulları kurucusu Ali Uğur'un açılış konuşması ile başladı. Ali Uğur, katılımlarından dolayı velilere ve Dr. Naim Ünver'e teşekkür ederek semineri başlattı. Dr. Naim Ünver, Çoklu Zeka Kuramı'nın 1983 yılında Howard Gardner tarafından zekayı tek ve baskın bir yetenek olarak görmekten ziyade, çeşitli ve özel boyutlardan oluştuğunu öneren bir model olduğunu anlattı. Dr. Ünver, Sekiz Zeka Alanını da örneklerle ebeveynlere aktardı.

Eğitimin ardından Çoklu Zeka Kuramı'na göre ebeveynlerin, çocuklarının ağırlıklı gelişimsel yönünü, ilgi duyduğu alanlarını belirlemeye, tanımaya ve desteklemeye yönelik bir çalışma yapmak için hazırlamış olduğu envanterleri ebeveynlerle paylaşn Dr. Ünver, etkili ve iş birliğine dayalı bir atölye çalışması ile verileri topladı. Çalışma sonuçlarını raporlaştırarak ebeveynlerle ve okul ile paylaşarak geri dönüşler sunuldu. DHA

Editör: Haber Merkezi