Temmuz ayında tatile çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün yapacağı toplantı ile mesaiye başlayacak. Mecliste Serik ile ilgili 8 madde görüşülecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ağustos ayı olağan toplantısını bugün saat 14.00’da yapacak. 169 maddeden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Serik ile ilişkili 8 madde de ele alınacak.

Gündemde yer alan 8. Maddede Serik Belediye Meclisinde kabul edilen 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu ele alınacak.

Meclisin 13. ve 14. maddelerinde ise Eminceler Mahallesindeki 35,52 hektarlık alanın; sağlık tesisi, eğitim alanı, ibadet alanı, konut alanı, ticaret alanı ve yeşil alan olarak düzenlenmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporları görüşülecek. 30. maddede Serik Belediye sınırları içerisinde, Kayaburnu Mahallesi’ndeki bir parselin “Akaryakıt ve Servis İstasyonu Alanı” olarak planlanmasına ilişkin rapor görüşülecek.

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun kararı ile uygun bulunan ve Serik Belediye Meclisi tarafından kabul edilen Hükümet Konağı Tescilli Yapı ve Koruma Alanı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu gündemin 56. Maddesi olarak görüşülecek.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ağustos ayı gündeminin 57. Maddesinde ise Yeni Mahalle ile ilgili ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu ele alınacak

Serik ile ilgili bir diğer madde olan 58. Maddede ise Serik Belediye sınırları içerisinde; kent meydanının düzenlenmesi için Kızderesi Caddesinden Çınaraltı Meydanına bağlanan alanda yeşil alan oluşturulması ve Atatürk Caddesinin meydan oluşturulmasına ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu karara bağlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi 2022 yılı Ağustos ayı gündeminin teklifler bölümde ise Serik ile ilgili 1 madde var. Gündeme 112. sıradan giren maddede Serik Belediyesi sınırları içerisinde, Belpınar Mahallesi ile Cumalı, Kökez ve Merkez mahallelerinin bir kısmını kapsayan İmar Planı revizyonu ile ilgili İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı ele alınacak.

Haber: Osman Türkçe

Editör: Haber Merkezi