ALMANYA'nın Bremen şehrinde yaşamını sürdüren üç kişilik Brunschede ailesi, karavanları ile üçüncü kez Türkiye'ye geldi. Alman aile, karavan yolculuklarında ikinci kez Antalya'nın Demre ilçesini tercih etti. Aile, yaz tatillerinin bundan böyle Türkiye'de geçireceklerini söyledi.

Alman bilgisayar uzmanı Kay Brunschede (56), bir firmada çalışan eşi Eva (45) ve oğlu 5. sınıf öğrencisi Tom (10) ile birlikte üçüncü kez karavanla Türkiye'ye geldi. İkinci kez Antalya'nın Demre ilçesindeki Sülüklü Plajı'na gelen aile 22 Haziran günü karavanları ile Almanya'nın Bremen kentinden yola çıktı. Çekya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan'ı geçerek 24 Temmuz günü Edirne'den Türkiye'ye giriş yapan aile, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'yı geçerek Demre'ye ulaştı.

Kay Brunschede, "İlk kez Türkiye'ye karavanla 2012 yılında geldik. 2020 yılında pandemi döneminde ikinci kez geldik. Şu ana kadar gezdiğimiz yerleri ve buralardaki tarihi kentleri 2020 yılında gezmiştik. Bu kez beş hafta kalacağız. Buradan Antalya, Konya, Aksaray ve Kapadokya'ya gideceğiz. Konya, Aksaray ve Kapadokya'yı ilk kez göreceğiz. Ankara üzerinden Bolu'nun Akçakoca ilçesine geçeceğiz. Orada oğlumun Almanya'daki Türk futbol antrenörüyle buluşacağız. Kendisini memleketinde ziyaret edeceğiz. Karadeniz kıyılarında birkaç gün geçirdikten sonra Almanya'ya döneceğiz. Türkiye karavan turizmi için bir cennet. Hele Akdeniz ve Ege kıyıları çok mükemmel. Karavanla kalabileceğiniz çok güzel yerler var. Almanya'da çok Türk arkadaşım var. Ama Türk insanı Anadolu'da çok farklı. Cana yakın, yardımsever. Size karşılıksız bir şeyler ikram etmek için çırpınıyor. Böyle candan insanların bulunduğu bir ülkede, insan kendini güvende hissediyor. Küçük bir kaza dışında üçüncü kez geldiğimiz Türkiye'de hiçbir sorun yaşamadık. Gelecek yıl kesin olarak yaz tatilimizde yine Türkiye'ye geleceğiz. Artık yaz tatillerimizi karavanla Türkiye'de geçirmek istiyoruz. Bunun planını yapıyoruz" dedi. DHA

Editör: Haber Merkezi