Foto Galeri WebTV

8 Ağustos 2022 Pazartesi  18:43
İnsansız Cankurtaran Robotla Hızlı Müdahale
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili'ndeki EKDAĞ Plajı'nda başlattığı insansız cankurtaran robotu uygulaması, tatilcilerin beğenisini topluyor.
 

QR Kodu
 

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili'ndeki EKDAĞ Plajı'nda başlattığı insansız cankurtaran robotu uygulaması, tatilcilerin beğenisini topluyor. İnsansız cankurtaran robotuyla 10 vatandaş boğulmaktan kurtarılırken, yerli ve yabancı tatilciler gönül rahatlığı ile tatilin tadını çıkarıyor.

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili her gün binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez hayata geçirdiği insansız cankurtaran robotu projesiyle, tatilciler gönül rahatlığı ile denize giriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Konyaaltı Sahili'ndeki EKDAĞ Plajı'nda hizmet veren insansız cankurtaran robot, boğulma vakalarına anında müdahale edebiliyor.

ANINDA MÜDAHALE

Cankurtaranlar tarafından uzaktan kumanda edilen insansız cankurtaran robotu, 800 metre menzil ile 45 dakika su yüzeyinde kalabiliyor. 200 kilo yük taşıyabilen robot, kamera ve aydınlatma sistemiyle de vaka ile iletişim sağlayacak ses sistemine sahip. Tamamen yerli üretim olan insansız cankurtaran, Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ Plajı'nda tatillerini geçiren misafirlerin beğenisini topluyor. İlk kez geçtiğimiz yıl kullanılmaya başlanan insansız cankurtaran robotuyla 10 vatandaş boğulma tehlikesinden kurtarıldı.

TATİLCİLER ÇOK MEMNUN

Antalya Büyükşehir Belediyesi EKDAĞ A.Ş. Konyaaltı İşletme Müdürü Mehmet Şahin, insansız cankurtaran robotunun tatilcilerden tam not aldığını söyledi. İki yıldır cankurtaran robotun hizmet verdiğini dile getiren Mehmet Şahin, “Cankurtaran robotunun kullanımına yönelik gerekli eğitimleri aldık. EKDAĞ plajımızda cankurtaran robotumuz hizmet veriyor. Tatilcilerimiz çok memnun. Çok hızlı bir şekilde bir boğulma vakası olduğunda müdahale edebiliyoruz. Bu zamana kadar insansız cankurtaran robotumuz 10 vatandaşımızın hayatını kurtardı" dedi.

KRAMP GİREN VATANDAŞA MÜDAHALE

Denizde yüzerken ayağına kramp giren ve insansız cankurtaran robotuyla kıyıya kadar getirilen Ali Akın, ilk olarak cankurtaranlara teşekkür etti. Her gün denize girdiğini söyleyen Ali Akın, “Cankurtaran arkadaşlar çok dikkatli, ayağıma kramp girmişti, dinlendiğimi fark ettiler ve hemen cankurtaran robotu gönderdiler. Rahat rahat kıyıya kadar geldim. Böyle bir hizmeti verdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ederim. Burada güven içinde denize girebiliyoruz" diye konuştu.

Kızıyla denize gelen Başaran Yeşilyurt isimli tatilci de “Denizde yüzerken zaman zaman olumsuzluklar yaşanabilir. İnsansız cankurtaranın olduğu bu plajda vatandaşlar gönül rahatlığı ile denize giriyor. Biz çok memnunuz. Arkadaşlarımızdan robot sayesinde kurtulan insanlar olduğunu duyduk" dedi.

Filiz Arslan da böyle teknolojik bir ürünün plajda kullanılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. Filiz Arslan, robot sayesinde hızlı müdahale edilebilmesinin ve bir can kurtarmanın çok değerli olduğunu belirtti. DHA

 
 

 

 

 

reklam

Taksicinin Başına Silah Dayayıan ŞüpheliTutuklandı
ANTALYA'da, taksi şoförü Ahmet Er (40) ile tartışan Haydar Ergin, belinden çıkar...
3.10.2023 (0)
Silaj Makinesi Yandı
Serik ilçesinde mısır tarlası hasadı sırasında yangın çıkan silaj makinesi kulla...
3.10.2023 (0)
Kamyonetteki 3 Çocuk, Polisi Alarma Geçirdi
ANTALYA'da seyir halindeki açık kasa kamyonette 1'i şoför mahallinde 3 çocuğu gö...
3.10.2023 (0)
Bebek Parkında Bebekler Çok Mutlu
TÜRKİYE'de ilk kez Konyaaltı Belediyesi tarafından hizmete açılan Bebek Parkı va...
3.10.2023 (0)
Serik’in Başkanlarından Bahar’a Ziyaret
Serik STK başkanları Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Bahar’ı ziyaret...
3.10.2023 (0)
Eylülde Uyuşturucuya Büyük Darbe
ANTALYA'da eylül ayında yapılan narkotik operasyonlarında çok sayıda uyuşturucu ...
3.10.2023 (0)
Üniversiteliye Otel Konforunda Yurt
ANTALYA'da 24 bin 357 öğrenci, otel konforunda, aile sıcaklığındaki yurtlarda ün...
3.10.2023 (0)
Çavuşoğlu, Vali Şahin’i Ziyaret Etti
ESKİ Dışişleri Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Vali Hulus...
3.10.2023 (0)
Karavan Park Tatilcilerin Yeni Gözdesi
Konyaaltı'nda yerli ve yabancı karavan tatilcilerinin daha güvenli ve konforlu b...
3.10.2023 (0)
Spor Tesisi Yıl Sonunda Hizmette
Ümit Uysal, 30 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Deniz Baykal Spor Tes...
3.10.2023 (0)