Serik ilçesinde 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' kapsamında etkinlik düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı'nca 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' etkinlikleri kapsamında Tekeli Ortaokulu önündeki yaya geçidinde etkinlik düzenlendi. Öğrenciler ellerinde bayraklarla yaya geçidinden geçerken, Kaymakam Cemal Şahin de yaya geçidini kırmızıya boyadı. Ardından da sürücülere broşür verilerek, yayaya öncelik konusunda bilgilendirmede bulundu.

Kaymakamı Cemal Şahin, "Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' etkinliğinin Serik ayağını birlikte gerçekleştiriyoruz. Yayalara saygının önemini vurgulamak açısından öğrencilerimizle bayraklarla yaya geçidinde yürüyüş yaptık. Sürücülerimize duyarlılığı artırma konusunda broşür verdik. Yayalara saygı toplumumuzda olması gereken bir davranış. Öncelikle trafik güvenliği ve insan sağlığı açısından bu olmazsa olmazımız. Tüm Seriklilerden yayalara saygı konusunda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Etkinlikte, İlçe Emniyet Müdürü Suat Esin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ayhan Aktürk, Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Sosyal Hizmetler Müdürü Meral Yılmaz, polis, jandarma ve zabıta trafik ekipleri de hazır bulundu. DHA

Editör: Haber Merkezi