GROWTECH Tarım Tarım Fuarı'na ve İnovasyon Ödül Töreni'ne katılan Vali Ersin Yazıcı, Antalya'nın önemli bir tarım üretim merkezi olduğunun altını çizerek, "Antalya, hem tarımın hem turizmin en üst düzeyde profesyonelce yapıldığı bir şehir" dedi.

Dünyanın en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olan Growtech, Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde bu yıl 21'inci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından düzenlenen fuara Vali Ersin Yazıcı, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, İl Tarım Ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, ATSO Başkanı Ali Bahar, tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve sektör temsilcileri katıldı.

"Keşfet, Büyüt, Kazan" sloganıyla düzenlenen fuarda, 'Sera ve Teknolojileri', 'Sulama Sistemleri ve Teknolojileri', 'Tohumculuk', 'Bitki Besleme' ve 'Bitki Koruma' alanındaki ürün grupları sergilendi. Yerel ve uluslararası geniş katılım ile 26 Kasım'a kadar devam edecek fuar, 27 ülkeden 571 katılımcı ve 120'den fazla ülkeden 60 binin üzerinde ziyaretçiyi buluşturacak.

TARIM PROFESYONELLERİNİ BULUŞTURAN ORGANİZASAYON

Fuarın tarım profesyonellerini buluşturma noktasında çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, "Tarım, turizm ve ticaret şehri olan Antalya'mızda yurt içinden ve yurt dışından 571 firmanın katılımıyla düzenlenen fuar, tarımsal üretimin katma değer kazanmasında payı olan yenilikçi ürün ve hizmetleri aynı çatı altında birleştirerek yerinde pazarlama imkânı sunacak. Uluslararası tarım profesyonellerini buluşturan bu önemli organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ediyor, fuarın şehrimize ve tarımımıza katkı sunmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

TARIMDA LİDERLİK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Antalya'nın bu tür büyük organizasyonları başarılı şekilde yaptığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Bu şehir turizm, tarım ve ticaret şehri. Dolayısıyla bu tür büyük organizasyonların laikiyle yapabilen bir şehir. Sabah turizm kongresiyle ilgili bir programdaydık. Turizm şehriyiz ve iyi de bir turizm yılı geçirdik. Önümüzdeki yıl inşallah daha da iyi olacak. Ama bunun yanında da tarım bizim vazgeçilmezimiz. Tarım da özellikle örtü altı üretimde, tohum ve fide üretiminde Antalya'mız lider şehir. Bu liderliğini de kimseye bırakmayacak. Tabi ki bunun sürdürülebilir olması için çalışmalarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

ANTALYA ÖNEMLİ BİR TARIM ÜRETİM MERKEZİ

Antalya'daki çiftçilerin tarımda ve özellikle örtü altı tarımda başarılı işler çıkardığına değinen Vali Yazıcı, "Bu şehirdeki çiftçiler tarımı iyi bilen ve tarımı en üst düzeyde yapan kişiler. Bu yüzden Antalya önemli bir tarım üretim merkezi. Antalya'mız hem tarımı hem turizmi laikiyle yerine getiriyor ve de getirmeye de devam ederek ülkemize katkı sunmaya devam edecek" dedi.

Konuşmasının ardından Vali Yazıcı, Sera ve Teknolojileri kategorisinde Tel Gerdirme Mandalı Projesi ile birinci olan Bursa Fidan firmasına ödül verdi. Fuarda ayrıca, “Sera ve Teknolojileri", “Sulama ve Teknolojileri", “Tohum-Fide", “Bitki Besleme", “Bitki Koruma", “Akıllı Tarım Uygulamaları-Teknolojileri" ve “Kamu Özel Ödülü" dalında inovasyon ödülleri sahiplerini buldu.(DHA)

Editör: Haber Merkezi