Öğretmenler Günü nedeniyle ilk program Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Buradaki törene, Belediye Başkanı Enver Aputkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire müdürleri, okul müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

Çelenk sunma programının ardından Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki programa geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz yaptı.

Tütüncü: Biz Antalya'ya Sevdalıyız Tütüncü: Biz Antalya'ya Sevdalıyız

Ekiz, “Öğretmenlik Bir İdeal, Gaye Ve Hizmet Mesleğidir.”

Ekiz konuşmasında şunları söyledi; “24 Kasım, Millet Mektepleri'nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Başöğretmen” sıfatı alması vesilesiyle, 1981 yılından beri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

24 Kasım Öğretmenler Günü; öğretmenlik mesleğini, öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, saygınlığını artırmak, öğretmenler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerin mesleğe kabul törenini gerçekleştirmek, emekli öğretmenleri, mesleğini icra ederken çeşitli saldırılara maruz kalarak şehit düşmüş ve dünyadan ahirete göçmüş öğretmenlerimizi saygı ile anmak ve öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalık oluşturmak için güzel ve anlamlı bir gündür.”

“Sevgi Dolu Bir Öğretmen, Işık Demektir”

“Saygıdeğer Meslektaşlarım. Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve hizmet mesleğidir. Bir öğretmenin en önemli özelliği, sevgi dolu yüreği ve adanmışlık ruhudur. Sevgi dolu bir öğretmen, ışık demektir. O, yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, gerçeğin ve idealin üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insanıdır; Öğretmenlik para değil ruh işidir. Öğretmen sadece bir memur değildir, belki genç ruhları kendisine mahsus manada bir örs üstünde döverek işleyen usta bir demirci bir zanaatkârdır.”

“Onlara Örnek Ve Model Olmalıyız”

“Öyle ki; Yüce Kitabımız Kuran “Oku!” emri ile başlamıştır. Yine “Hiç bilenler ile bilmeyenler bir olur mu?” ayetini bilmeyenimiz nerede ise yok gibidir. İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan Sevgili Peygamberimiz “İlim öğrenmek, kadın-erkek her Müslümana farzdır.” sözleri öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bundan dolayıdır ki biz öğretmenler, üzerimizdeki ağır sorumluluğun bilinci ile hareket etmeli, mesleğimizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye gayret etmeliyiz. Öğrencilerimiz için bir öğretmen olmanın yanında, bazen bir anne, bazen bir baba ve bazen sığınılacak bir liman olmalı sevginin yanında “Güven” vermeliyiz ve onlara “Güven” duymalıyız.

Öğrencilerimizi bilgiyle donatırken; onları vicdanlı ve ahlaklı olarak da yetiştirmeliyiz. Onlara örnek ve model olmalıyız. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini vermeliyiz adeta öğrencilerimizin ruhlarına işlemeliyiz.”

“Atatürk’ün Sözünü Hiç Unutmayalım.”

“Cumhuriyetimiz 100. Yılında Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır" sözünü hiç unutmayalım. Bu vesile ile emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize, bundan sonraki hayatlarında huzur ve mutluluk temenni eder, mesleğe yeni katılan öğretmen kardeşlerime aramıza hoş geldiniz der; Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anar, Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.”

Konuşma sonrasında Serik İbn-i Sina MTAL tarafından hazırlanan video izlendi. Daha sonrasında emekli olan eğitimci Nevzat Altınay emekli öğretmenler adına konuşmasını yaptı.

24 Kasım Öğretmenler Günüyle ilgili Serik’te yapılan yarışmalarda şiir dalında dereceye girerek 1. olan Serik Merkez Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Gönül Aykut Alp şiirini okudu. Sonrasında ise aday öğretmenler adına Aşağıkocayatak İlkokulu Öğretmeni Zümrüt Demir konuşmasını yaptı.

Serik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İlyas Aksay’ın eşliğinde mesleki yemin töreni düzenlendi. Aksay’ın yönetiminde aday öğretmenleri yeminlerini yaptılar.

Öğretmenler Günüyle yapılan yarışmada Kompozisyon Dalında dereceye girerek 1. olan Şehit Hasan Güçlü MTAL Edebiyat Öğretmeni Erdoğan Yılmaz’ın kompozisyonunu okumasından sonra; Serik İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni ve İzci Lideri Semra Erdal tarafından hazırlanan, Halk oyunları ve Orotoryoyu sunmak üzere öğrenciler sahne aldılar.

Öğretmenler Ödüllendirildi

24 Kasım Öğretmenler Günü programı sonunda ise şiir ve kompozisyon dallarında yapılan yarışmada dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi.

Şiir dalında 1. olan Serik Merkez Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Gönül Aykut Alp ve kompozisyon dalında 1. olan Şehit Hasan Güçlü MTAL Edebiyat Öğretmeni Erdoğan Yılmaz’a ödülleri Serik Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Yıldırım tarafından verildi.

Şiir dalında 2. olan Dr. Gülşen Dr. Baki Özpınar Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen ve kompozisyon dalında 2. olan Şehit Hasan Güçlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yüksel Hakalmaz ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz’den aldılar.

Şiir dalında 3. olan Akçaalan ilkokulu Sınıf öğretmeni Gülsen Küçük ve kompozisyon dalında 3. olan Dr. Gülşen Dr. Baki Özpınar Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Gülsüm Şık Gökçen’in ödüllerini emekli öğretmen Nevzat Altınay verdi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK