PROFESYONEL Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, 2023 yılına çok iyi başladıklarını belirterek, "Bölgemizde hem kongre hem de spor ve fuar turizmi tüm hızıyla devam ediyor. Bu da 2023'ün çok iyi olacağına dair büyük bir gösterge. Beklentinin üzerinde bir 2023 olacağını düşünüyorum. Şu an erken rezervasyon kampanyaları devam ettiği için iç pazar ve ana pazarda gayet iyi bir rezervasyon akışı var" dedi.

POYD Başkanı Ülkay Atmaca, ilk 5 ayda karamsar oldukları 2022 yılını büyük başarılarla uğurladıklarını söyledi. 2022 yılının Haziran ayı başında özellikle de Ramazan Bayramı ile birlikte hem iç pazar hem de Avrupa ve Orta Doğu pazarındaki hareketlilikle sezonun başladığını belirten Atmaca, "Temmuz ayında Rusya ile birlikte beklentinin çok üzerinde bir yıl geçirdik. Antalya genelinde 13 milyonun üzerinde, Türkiye genelinde ise 50 milyonun üzerinde bir turist sayısı ile karşı karşıya kaldık. Bunda hem özel hem de kamu kurumlarının çok etkisi oldu. Geçen yıl ocak ayında çok büyük hedeflerle yola çıkmıştık ama hemen coğrafyamızın yanında başlayan savaştan dolayı ana pazarımızdaki sıkıntıdan dolayı karamsarlık yaşadık ama haziran ayı ile birlikte müthiş bir ivme yakalandı ve sektör çok hızlı toparlandı. 2022 yılını çok iyi sayılarla uğurladık" dedi.

'GAYET İYİ BİR REZERVASYON AKIŞI VAR'

2023 yılına çok iyi başladıklarını vurgulayan POYD Başkanı Atmaca, "Bölgemizde hem kongre hem de spor ve fuar turizmi tüm hızıyla devam ediyor. Bu da 2023'ün çok iyi olacağına dair büyük bir gösterge. Beklentinin üzerinde bir 2023 olacağını düşünüyorum. Şu an erken rezervasyon kampanyaları devam ettiği için iç pazar ve ana pazarda gayet iyi bir rezervasyon akışı var" diye konuştu.

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK'

Önümüzdeki günlerde Hollanda, ardından da dünyanın en büyük fuarlarından olan Berlin Fuarı'nın olduğunu vurgulayan Ülkay Atmaca, ana pazarlarda hareketliliğin devam ettiğini kaydetti. Atmaca, şöyle devam etti: "Pazar çeşitliliği artmaya devam ediyor. Bu konuda Turizm Geliştirme Ajansı müthiş bir çalışma içerisinde. Dünyanın her yerinde reklamlar yapılıyor. Geçen sene gelen hem ülke hem de turist sayısı çoğalmıştı. Bunun yanında geçen yıl beklenenin çok üzerinde fiyat artışı gerçekleşti. Bunun 2023'te de artarak devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü bizdeki hizmet ürününün kalitesi dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu yıl hem turist sayısındaki artış hem de kişi başındaki gelirin 2019 yılının çok üzerine çıkacağını düşünüyorum."

'DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE BURASI GİBİ ÜRÜN VE HİZMET KALİTESİ YOK'

Futbol turizmi hakkında da bilgi veren POYD Başkanı Ülkay Atmaca, "Futbol turizmi, sektörün ortak başarısı. Bu konu ile ilgili yıllardır çok büyük çalışmalar var. Daha önceki yıllarda burada yapılan turnuvalar vardı. Dünyanın birçok takımı Belek bölgesini tercih ediyordu. Rakiplerimiz bizden öne geçmişlerdi. Bazı ülkeler bu konuda iyi çalışmalar yapmıştı ama dünyanın hiçbir yerinde burası gibi ürün ve hizmet kalitesi yok. Türkiye'ye gelen takım sayısının bundan sonra artacağını düşünüyorum. Dünya Kupası'nın kışın yapılıyor olması aranın da kışa denk gelmesi bizim için çok büyük bir avantaj oldu. Bu arayı hem yerli hem de yabancı takımlarla çok iyi değerlendirdik. Şu anda alt ligler yoğun bir kamp dönemi geçiriyor. Bölgedeki tesis sayısı, sahalarımızın iyi oluşu, kongre merkezlerimiz, golf sahalarımız hepsi bir araya geldiğinde iyi bir kış sezonu geçiriyoruz" dedi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi