Serik Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda eski Cuma Pazarındaki belediyeye ait bina, Belediye iş Hanı’nın durumu da gündeme geldi.

Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul başkanlığında Serik Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 11 gündem maddesi ele alındı. Açılış ve yoklama sonrasında başlayan toplantıda Temmuz Meclis toplatışının 1 Temmuz’da yapılması kararlaştırıldı.

Daha sonra 4 maddenin yer aldığı raporlar bölümüne geçildi. 4. Maddede yer alan Yeni Mahalle ve Cumalı Mahallesi park alanı içerisinde trafo alanı konulması ile ilgili imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Gedik ve Yeni Mahallelerdeki imar planlarına itirazlar ile ilgili 5. ve 6. Maddeler komisyondan geldiği gibi oy birliği ile kabul edildi. 7. Maddede yer alan Cumalı Mahallesi’ndeki imar planı değişikliği ise oy birliği ile birimine iade edildi.

Teklifler bölümündeki 3 madde ise oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti Meclis grup sözcüsü Levent Konur Belek’in girişine her sezon Türk Bayrağı asıldığını belirtti. Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul da ilgili bayrak asılması talimatını verdi.

Güzel 2 Konuda Soru Sordu ve Önerilerini Sıraladı

Serik Belediye Meclisi MHP Grup sözcüsü Av. M. Cüneyt Güzel ise söz alarak iki konu üzerinde görüşlerini açıkladı. Eski Cuma Pazarındaki İşletme Fakültesi binasının nasıl değerlendirileceği ile ilgili sorular soran Güzel ayrıca kendi önerilerini de sıraladı. Güzel şunları söyledi; “Bu meclisimizde iki konuyu gündem yaparak acilen bu konular hakkında işlem yapılmasını ve karar verilmesi talep ediyoruz.

İlk konumuz Eski Cuma Pazarı içinde bulunan belediyemize ait binanın durumudur. Haricen öğrendiğimiz kadarı ile bu binamız İşletme Fakültesi tarafından boşaltılmış, Yine öğrendiğimiz kadarı ile bu binamızın İller Bankasına olan borçları da bitmiştir. Biliyorsunuz bu binamızın güneş enerjisi sistemi sebebi ile enerji maliyet problemi de bulunmamaktadır.”

“Sağlık Merkezi, Kreş, Kadınlar İçin Spor Merkezi”

“Bu binamızın ne şekilde kullanılacağı konusunda, Serik’imiz için, bölgede yaşayan insanlar ve esnaflarında faydasına olacak bir şekilde acilen karar verilmelidir. Bu binanın giriş katına Belediyemiz adına bir sağlık tesisi kurulabilir, bir kısmına kreş yapılabilir, bayanlar için spor merkezi kurulabilir, yine bir kısmına kültür merkezi ve sinema yapılabilir.”

“Bu Bina Yıkılacak Mıdır?”

MHP Grup sözcüsü Av. M. Cüneyt Güzel ayrıca depreme dayanaklı olmadığı için yıkılması gündemde olan Belediye İş Hanı ile ilgili de şu soruları sordu; “İkinci konumuz ise Eski belediye binamızın durumudur. Bildiğimiz kadarı ile bu binamızın ile ilgili Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkileri, çürük olması sebebi ile yıkım kararı vermişlerdir.

Biliyorsunuz en son bu hafta sonu İstanbul'daki bina çökmesinde can kaybı yaşadık ve hepimiz üzüldük. Allah korusun bu binamızda meydana gelecek bir yıkılma ve çökme halinde belediyemizin sorumlu olacağını hatırlatarak; bu binamız yıkılacak mıdır? Yoksa bina güçlendirilerek kurtarılacak mıdır?

Alınacak gerekli önlemlerin ve planlamaların acilen, bina içerisindeki özel mülk sahipleri de mağdur edilmeden, karar verilmesini istiyoruz. Serik için yapılacak iyi işlerde sizlere destek olacağımızı belirterek, teşekkür eder saygılarımızı sunarız.”

Başkan Kumbul “Her Türlü Öneriye Açığız”

Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul ise Cuma Pazarındaki İşletme Fakültesi binası ile ilgili her türlü öneriye açık oldukların belirterek binan vatandaşların ve Serik’in yararına en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti.

Başkan Kumbul ayrıca Belediye İş Hanı ile ilgili de hukuki sürecin işlediğini ve konuyu takip ettiklerini belirtti.

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN