ANTALYA'da hobi amaçlı kurduğu çiftlikte farklı türdeki süs tavuğu, keçi, köpek, bıldırcın, sülün gibi hayvanları üreten girişimci, değişik ırkta hayvan yetiştirmeyi seven kişilere internet ortamından satış yaparak çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Antalya'da yaşayan Bilal Aydın, hobi amaçlı başladığı keklik üretiminde yakın çevresinin ve kendisi gibi keklik yetiştirmeyi sevenlerin yoğun ilgi göstermesi üzerine 2007 yılında çiftlik kurdu. Kirişçiler Köyü'ndeki 4.5 dönüm alana kurulu çiftlikte yetiştirdiği kekliği Türkiye'nin dört bir yanına satan Aydın, hobi amaçlı hayvan yetiştirmek isteyenlerin taleplerini yerine getirmek amacıyla çiftliğinin kapasitesini arttırdı.

 

İnternetten Dünyaya Açıldı

Bilal Aydın, çiftlikte kekliğin yanı sıra bıldırcın, tavus kuşu, farklı cinste süs tavukları, sülün, keçi ve köpek olmak üzere 38 çeşit hayvan yetiştirmeye başladı. İnternet ortamında oluşturduğu 'www.keklik07.com' adlı siteyle çiftliğin tanıtımını yapan Aydın, yetiştirdiği hayvanları telefon ya da mail yoluyla kendisine ulaşan hayvanseverlere göndererek ticaret ağını geliştirdi. Aydın, yetiştirdiği 38 tür hayvanı çeşitli illerin yanı sıra gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı ülkelere de göndererek ihracat yaptı.

 

Çeşit Çeşit Hayvan

Aydın'ın çiftliğindeki Hindistan'a özgü brahma, Türkiye'ye özgü sultan ile sussex zibrit, fizan gibi farklı türde tavukları, kırmızı altın, sarı altın, kafkas ve gümüş türü sülünü, hindi, kangal köpeği, İsviçre'ye özgü saanen keçisi, keklik, Kaliforniya bıldırcını gibi farklı ırktaki hayvanları Bahreyn, Katar, Ürdün, Yunanistan ile Avrupa'da gurbetçilerin yoğun yaşadığı ülkelerde hobi amaçlı hayvan yetiştirenlere satıyor. Süs tavukları 30- 70 lira, bıldırcın 70 lira, kangal köpeği 2 bin lira, keçi bin 500 liraya alıcı buluyor.

 

Hobisi Patron Yaptı

Hayvanların yumurtasını da sattığını ifade eden Aydın, hayvanseverlere damızlık amacıyla da hayvan gönderdiklerini belirtti. Farklı ırktaki hayvanları yetiştirmeyi sevenlerin ziyaret edebildiği çiftlikte hayvanlarıyla özel olarak ilgilenen Aydın, hobisini ticarete dönüştürerek zevk aldığı işi yapmaktan mutlu olduğunu söyledi. Hobi amaçlı hayvan yetiştirenlerin çitliğe yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Aydın, sipariş edilen hayvanları uçak, otobüs ya da kargo şirketleri aracılığıyla gönderdiğini dile getirdi.