TBMM'nin 28. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Antalya'yı CHP'den 6, AK Parti'den 6, İyi Parti'den ve MHP'den 2'şer, Yeşil Sol Parti'den ise 1 isim temsil edecek.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Antalya'nın 17 milletvekilinin partilere göre dağılımı belli oldu. Pazar günü yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Antalya'da %32,3 oranla 1. olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 6 milletvekili çıkardı.

88 Yıl Sonra İlk Kadın Milletvekili

CHP'nin 1. sıradaki ismi turizmci Sururi Çorabatır ve 2. sıradaki önceki dönem milletvekili Cavit Arı CHP'den meclise giren ilk 2 isim oldular.

3. sırada ise ilginç bir isim var Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar. Coşar,1935 yılından bugüne kadar; 88 yıl sonra CHP Antalya'dan TBMM'ye seçilen ilk kadın milletvekili olarak. Aliye Coşar, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 3. Sıradan seçilerek Antalya'yı temsil etmek üzere TBMM'ye gitti.

Yine Gelecek Partisi kontenjanından 4. sırada Serap Yazıcı Özbudun, Saadet Partisi kontenjanından 5. sırada Şerafettin Kılıç ve 6. sıradaki CHP Antalya eski İl Başkanlarından Mustafa Erdem CHP'den Antalya milletvekili olarak seçilen isimleri oldular.

Ak Parti'den Duayenler Yine TBMM'de

AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana yapılan 6 milletvekili seçiminin 5'inde; 22., 23., 24., 26. ve 27. Dönem TBMM'de yer alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 1. sıradan 28. dönemde de AK Parti Antalya milletvekili oldu.

Ak Parti Antalya eski il başkanlarından son 2 dönem milletvekili olan AK Parti MKYK üyesi Mustafa Köse de 2. sıradan seçilerek TBMM'ye girdi. Geçtiğimiz dönem İyi Parti'den milletvekili seçilen daha sonra AK Parti'ye geçen ve 3. sıradan listeye giren Tuğba Vural Çokal da mecliste yer alan Antalya'nın 3 kadın isminden birisi oldu.

Ak Parti listesine 4. sırada giren Serik'ten Kemal Çelik bu dönem de geçen dönem olduğu gibi meclise girmeyi başardı. Antalya'nın batı bölgelerinde AK Parti'ye temsil eden Atay Uslu da 27. dönemde olduğu gibi 28. dönemde de 5. sıradan milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. Önceki dönem Ak Parti İl başkanı olanve 6. sıradan listeye konulan İbrahim Ethem Taş AK Parti'nin Antalya'da TBMM'ye gönderdiği son isim oldu.

İyi Parti ve MHP 2'şer Vekil Çıkardı

Geçen dönem Antalya'dan 3 vekil çıkaran İyi Parti ise bu dönem 2 vekilde kaldı. İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz 1. sıradan milletvekili olurken, 2. sıradaki Aykut Kaya da ilk kez Milletvekili olarak TBMM'ye girmeyi başardı.

2018 Milletvekili Genel Seçimlerinde bir milletvekili çıkarabilen MHP bu dönem Abdurrahman Başkan ile birlikte eski İl Başkanı Hilmi Durgun'u da meclise gönderdi.

Geçtiğimiz dönem HDP'den Antalya milletvekili olarak TBMM'ye giren Hakkı Saruhan Oluç bu dönemde Yeşil Sol Parti 1. Sıra adayı olarak yine Antalya'yı mecliste temsil edecek.

Haber: Osman Türkçe