AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Konyaaltı Şubesi işbirliğinde açılan 'sepet örgücülüğü' kursu kadınlara para kazandırıyor.

ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Lütfiye Küner Toplum Eğitimi Merkezi'nde açılan ve AKHEM öğretmeni Neşe Öncel'in eğitmenliğinde devam eden 'sepet örgücülüğü' kursuna kadınların ilgisi her geçen gün artıyor. Odunsu yapıya sahip bambu bitkisinin malzeme olarak kullanıldığı kursta, çeşitli tasarımlarda sepet, dekoratif duvar panosu ve akse surlar üretiliyor. Öğretmen Öncel, "Önce iskelet ve taban oluşturuyoruz, sonra da örerek araları kapatma tekniğini kullanıyoruz" dedi.

KADINLAR PARA KAZANIYOR

TÜKD Konyaaltı Şubesi Başkanı Alev Küner, dernek binasında her yıl il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, Azize kahraman Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde çeşitli dallarda mesleki ve sanat kursları açtıklarını, genç ve yetişkin kadınların el becerilerini artırmalarını, meslek edinmelerini sağladıklarını belirtti. Küner, "AKHEM desteğiyle yürütülen eğitimlerimiz sayesinde kursiyerlerimizin yetenekleri ortaya çıkıyor, kendilerine olan güvenleri, üretkenlikleri artıyor, edindikleri meslek sayesinde de üretimlerini pazarlayarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar" diye konuştu. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN