2020 bütçesinin büyük bir bölümünü yatırıma ayıran Antalya Büyükşehir Belediyesi, Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesinde çalışmalara başladığını bildirdi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyanın yararına olan doğru projeleri devam ettirdiğini bildirdi. Yerel seçimlerden bir süre sonra durdurulan Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi inşaatının startı da Büyükşehir Belediyesi, Başkan Böcekin talimatıyla verildi. Çalışmalara başlanan Serik Kongre ve Kültür Merkezi Projesi ile ilçe tarihsel mirasına yakışır modern bir kültür merkezine kavuşacak.
Gedik Mahallesinde 23 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Serik Kongre ve Kültür Merkezinde ekipler büyük blokta çalışma gerçekleştiriyor. Kazı işlemi tamamlanan büyük blokta eksi 2 bodrum katı tamamlanmak üzere. Eksi 1 bodrum katta da betonarme imalatları hazırlıkları devam ediyor.
MODERN KÜLTÜR MERKEZİ
Serik Kongre ve Kültür Merkezi, biri büyük biri küçük olmak üzere 2 ayrı bloktan oluşacak. Büyük olan blok içerisinde bin kişilik büyük salon, 250 kişilik küçük salon, kulisler, prova odaları, atölye, kostüm odaları ve her katta ziyaretçilerin etkinlik öncesi vakit geçirebileceği fuaye alanları bulunacak. Bin kişilik salon; sofita kulesi, ön, arka ve yan sahneler, döner sahne, orkestra çukuru, ses ve ışık akustiğiyle her tür etkinliğe ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlandı.
Küçük olan blok tamamen Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal etkinlik ve programları için kullanılacak. Küçük blokta Güzel sanatlar galerisi, Sanat ve Meslek Eğitim Kurs Yeri (ATASEM), Spor ve Fitnes Merkezi (ASFİM) yar alacak. Projede her iki yapıya ulaşabilmek için oluşturulan meydanın yanı sıra, açık otopark alanları sosyal tesis ve kafeterya yer alacak.
Haber: Osman Türkçe








