Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için dün Çınaraltı Meydanı’nda başlayan resmi mitingler bugünde CHP ve BBP mitingleri ile devam etti.

D S C 0193 800X531

Cumartesi günü yapılan ilk miting CHP Serik Belediye Başkan Adayı Dr. Kadri Kumbul’un mitingi oldu. Saat 13.00’da başlayan programa; CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen, eski milletvekilleri, ilçe başkanları, parti il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları ile meydanı dolduran vatandaşlar katıldılar.

D S C 0069 800X531

Çimen, ‘31 Mart Akşamı Çınaraltı’nda Düğünümüz Var’

Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasında sonra açılış konuşmasını yapan CHP Serik İlçe Başkanı Şeref Çimen; “Birleşe birleşe, her eli sıka sıka, her mahalleye gide gide, her mahallede toplantı yapa yapa bugünlere geldik. Ben ne demiştim? 31 Mart akşamı Çınaraltı’nda düğünümüz var demiştim. Ben bunu sizlere söylerken sizlerin yüreğindeki, gözlerinizdeki ışığı görerek söyledim. Çünkü bu halk inanmıştı. Serik’in evladı, yiğidi hiç şaibesi olmamış, altın gibi kalbi olan Kadir Kumbul Başkanım selam olsun sana.” dedi

D S C 0175 800X531

Dr. Kumbul, ‘Bize Yoldaş Oldunuz, Kardeş Oldunuz, Şeref Verdiniz’

Mitingde son konuşmayı yapan CHP Serik Belediye Başkan Adayı Dr. Kadri Kumbul şunları söyledi; “Öncelikle mübarek Ramazan ayınızı tebrik eder, milletimize ve İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilerim. Yaklaşık 3 aydır ilçemizi sokak sokak, mahalle mahalle, dağ taş, yağmur çamur demeden gezdik, dolaştık. Her bir vatandaşımıza ulaşmaya çalıştık.

D S C 0067 800X531

Bozdoğan’dan, Boğazkent’e, Yeşilvadi’den Kadriye’ye her bir vatandaşımızla kucaklaştık, dertleştik. Sizler bizi,  biz sizleri dinledik. Bizleri bugün olduğu gibi bağrınıza bastınız. Gönül dostu oldunuz. Bize yoldaş oldunuz, kardeş oldunuz.  Bugün burada Çınaraltı’nda Serik siyasetinin er meydanında bizleri dinlemeye geldiniz. Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.”

‘İnsanımız Çalışkandır, Üretkendir’

“Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir’. İlçemiz de Antalya’nın en güzel ilçelerinden birisidir. Dünyanın en güzel sahili bizdedir. Aksu ırmağı ile Köprüçayı arasındaki doğal güzellikler bizde, Dünyanın en güzel turistik tesisleri bizde. Bu kentte tarih boyunca büyük uygarlıklar kurulmuştur.  Silyon ve Aspendos ilçemizdedir. İlçemizin insanı çalışkandır, üretkendir.  Topraklarımız verimlidir. Serik gerek örtü altı gerekse açık tarımsal üretim de ülkemizin önemli bir üretim merkezidir.”

Whatsapp Image 2024 03 30 At 15.17.45 800X400

‘İnsanımız İmkansızlıklara Rağmen Vazgeçmemiştir’

“İnsanımız imkansızlıklara rağmen hayvancılıktan vazgeçmemiştir. Bir taraftan deniz turizmi bir taraftan tarih ve kültür turizmi öte yandan doğa turizmine ev sahipliği yapmaktayız. İlçemizde 11 bin 700 büyükbaş, 77 bin adet de küçükbaş hayvan yetiştirilmektedir. Oysa hedefimiz bu rakamların on katı olmalıdır. 108 bin 810 dekar alanda seracılık,  77 bin 600 dekar meyve bahçesi ve 166 bin 393 dekarda açık alanda tarım yapılmaktadır.”

‘Bu Zenginliklerden Payımızı Alamıyoruz’

“Kısacası ilçemiz turizm, tarım ve hayvancılığın bir arada yapılabildiği ender yerlerden birisidir. Böyle bir ilçede yaşadığımız için şanslı olmamıza rağmen, bir o kadarda şanssız sayılırız. Çünkü bu zenginliklerden payımızı alamıyoruz. İşte biz bu kadar zengin kaynaklardan nasıl daha iyi yararlanabiliriz, belediye olarak halkımızın hayatına nasıl katkı yapabiliriz sorularına birlikte cevap arayacağız. Şimdilik güncel sorun ve beklentiler olarak gördüğümüz 66 proje geliştirdik. Bunları sizlerle paylaştık.”

‘Nasıl Temiz Olarak Girdiysek Temiz Olarak Bu İşten Çıkacağız.”

“Biz öncelikle şeffaf olacağız. Belediyenin gelirlerinin, giderlerinin neler olduğu düzenli olarak halkımızla paylaşılacağız. Hizmet ederken hedefim belediyemizin yolsuzlukla anılmaması olacaktır. Bunu da sağlayacağıma inanıyorum. Hep söyledim. Nasıl temiz olarak girdiysek temiz olarak bu işten çıkacağız.”

‘Benim Anlayışımda Devletin Malı Milletin Malıdır’

“Bir Cumhuriyet çocuğu olarak halkın görevlisi olduğumu, belediyenin malının, parasının sahibinin halk olduğunu hiçbir zaman unutmayacağım. İsraftan kaçınacağız. İtibarlı görünmek için israf etmeyeceğiz. Kaynaklarımızı verimli kullanacağız. Milletin parasını yerinde kullanacağız. Hiçbir zaman saraylı edasında olmayacağız.”

‘Tüm Belediye Birimleri Hizmete Hazır Olacaktır.”

“Belediyemiz de iyi bir yapılanma ile işgücünü de verimli hale getireceğiz. Yıllarca belediyede çalışıp hizmet üreten ve işini liyakatla yerine getiren belediye çalışanlarının işi aşı benim teminatım altında olacaktır. Belediyede bankamatik çalışanı asla olmayacaktır. İşi ehline vereceğiz.  Halkımız belediye çalışanından, çalışan da halkımızdan memnun olacaktır.  Hızlı bir hizmet anlayışımız olacak. Tüm belediye birimleri hizmete hazır olacaktır.”

‘50 Yıl 100 Yıl Sonrasını Düşünerek Hareket Edeceğiz’

“Biz ilçemizin geleceğine dönük planlamalarda, kararlarda 50 yıl 100 yıl sonrasını düşünerek hareket edeceğiz. Ben geçmişte belediye başkanlığı yapmış tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dünyadan göçenlere de Allahtan rahmet diliyorum. Hepsi ilçemize hizmet etmişlerdir. Taş üstüne taş koyana kendimi borçlu sayarım, minnet duyarım.

Ortak Akılla Hareket Edeceğiz’

“Bir iş yaparken ortak akılla hareket edeceğiz. Kent konseyi kuracağız. Serik’in geleceğini ilgilendiren önemli kararları verirken bu konseyle hareket edeceğiz. Beni seçtiğiniz taktirde bana verdiğiniz kamu gücünü, sizi korkutma, sindirme amacıyla kullanmayacağım.  Biz tüm sorunları yasal çerçevede çözeceğiz.”

D S C 0203 800X531

‘Kimse İle Ayrımız Gayrımız Olmayacak’

“Her bir vatandaşımıza hizmette eşit davranacağız. Kimse ile ayrımız gayrımız olmayacak. Kimse öteki olmayacak. Ben bir Cumhuriyet Halk Partisi adayıyım. Ancak bu seçim bir yerel seçimdir ve hizmet yarışıdır. Bu nedenle, farklı siyasi düşünceden hemşehrilerimizin oylarına talibim. Ama seçimden sonra benim parti rozetim olmayacak.  Zaten benim geçmişime sizler şahitlik etmiş bulunmaktasınız.”

‘İnsanlarımızın Umudu Olmaya Geldim’

“Her seçim hem ülkemiz, hem de ilçemiz için yeni bir başlangıç olabilir. 10.000 TL emekli maaşı ile geçinemeyen emeklilerimizin, Umudunu yurt dışında arar hale gelen gençlerimizin, Asgari ücretle geçinmeye çalışan turizm çalışanlarımızın, Üretim maliyetleri yüksek diyen çiftçilerimizin, Hayat pahalı diyen tüm insanlarımızın umudu olmaya geldim.”

Whatsapp Image 2024 03 30 At 15.17.44 800X400

‘Bu Güzel İlçeye, Bu Güzel İnsanlara Hizmet Etmek Benim İçin Bir Şeref Olacaktır’

“Şimdi yetki sizdedir. Artık söz söyleme sırası size geçmiştir. Sizlerin desteği ile Allah nasip eder de yarın akşam sandıktan çıktığımız taktirde; 5 yıl boyunca gece gündüz demeden, sizler için, memleketim için,  canla başla aşkla çalışacağım.

Bir oy Kadir Kumbul a bir oy meclis üyelerimize bir oy da Muhittin Böcek başkanıma istiyorum. Cumhuriyetimize, bu güzel ülkeye, bu güzel ilimize, bu güzel ilçeye, bu güzel insanlara hizmet etmek benim için bir şeref olacaktır.

Martın sonu bahar, bu bahara sizlerle hep birlikte girmek, 1 Nisan sabahı umut dolu bir güne uyanmak dileğiyle.  Onur ve gururu birlikte paylaşacağımız ilçemizin güzel insanları, vereceğiniz destek için sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK