Serik-Akbaş Grup Yolu Güçlendiriliyor Serik-Akbaş Grup Yolu Güçlendiriliyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Belediyeler Birliği başkanlığına seçildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği Meclisi, Antalya'daki bir otelde toplandı. Birlik başkanı, encümen ve komisyon üyeleri seçimi gündemiyle gerçekleştirilen meclis toplantısının açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Seçim sonrası göreve başlayan belediye başkanlarına başarı dileyen Başkan Böcek, birliğin 13 ilden 84 belediye başkanı ve 133 meclis üyesiyle 217 üyeyle temsil edilen büyük bir aile olduğunu vurguladı.

2021 yılından bu yana yapılmayan 'Antalya Şehircilik Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu'nun tekrar düzenleneceğini anlatan Başkan Böcek, şunları söyledi:

"Birliğin kuruluşu, yerel yönetimler arasında daha güçlü bir dayanışma ve işbirliği kültürünü tesis etme amacını taşımaktadır. Bu doğrultuda hiçbir belediyemizin seçildiği partisine bakılmadan, kimseyi ötekileştirmeden, ayırmadan herkesi kucaklayacağımız, işbirliği içerisinde çalışacağımız yepyeni bir dönemi başlatacağımıza inanıyorum. Yeni dönemde seçilen siz belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle daha uyumlu, azimli ve kararlı olarak çalışacağımıza şüphem yoktur. Her zaman söylediğim gibi belediyecilik sadece yol yapmak, su götürmek, çöp toplamak değildir. Belediyecilik insan odaklı çalışmak, çağın beklentilerine ayak uydurmaktır. Her geçen gün yaşam şartları zorlaşan günümüz koşullarında ihtiyaç duyan bir bebeğe mamasını sütünü, bir çocuğa kitabını, kreşini, bir gence yurdunu, bursunu, bir emekliye desteğini, huzur evini sunabilmektir. Bundan sonra Akdeniz Belediyeler Birliği çatısı altında birbirimizden güç alarak, ortak hedeflerimize, yeni projelerimize bilim ve tekniğin ışığında, panel, hizmet içi eğitimler, sempozyumlar gibi faaliyetler düzenleyeceğiz."

Toplantıda geçici divan başkanlığını en yaşlı üye sıfatıyla Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal yaptı. Gündem konularını açıklayan Baykal, birlik başkanlığı için üyelerin aday önerilerini talep etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in, birlik başkanlığı için tek aday gösterilmesinin ardından gizli oylama yapıldı. 193 üyenin oyunu alan Muhittin Böcek, 2 yıl süreyle birlik başkanlığına seçildi. Seçimde 24 oy geçersiz sayıldı. Daha sonra birlik meclisinde divan kurulu ile başkan vekilleri seçimi yapıldı. Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş ile Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran divan kurulu asil üye, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara da birlik meclisi 1. başkan vekili oldu. Toplantıda birlik encümen ve komisyon üyeleri seçimi yapıldı. (DHA)

Muhittin Böcek, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin Başkanı Oldu (2)Muhittin Böcek, Akdeniz Belediyeler Birliği'nin Başkanı Oldu (5)

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN