10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Serik’te bulunan özel okulların katılımı ile program düzenlendi.

Engelli (2)

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde Serik’teki özel okullar ve özel sınıflarda okuyan öğrenciler maharetlerini sergilediler.

Serik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa, Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, MHP Serik İlçe Başkanı Osman Üstünmet, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı öğrenci velileri adına Hatice Bakar yaptı. Bakar konuşmasında şunları söyledi; “Bizim hikâyemiz, 17 yıl önce başladı. Şunu çok net söyleyebilirim ki, çocuğumun özel gereksinimi olmasaydı, hayatın bu yanı ile hiçbir zaman yüzleşip karşılaşamayacaktım. Evet, herkesin dilinde tek bir kelime: engelli kavramı. Biz annelerin yeri gelip çokça yıprandığı, yeri gelip sevindiği, yeri gelip üzüldüğü, onca hatırı sayılır günler. Evet, zor günlerim geçti ama güzel günlerim daha da çok.  Bu hayatta ki sınavım devam ediyor, çünkü ben kızımın savaşçısıyım, kızım ile güçlüyüm.

Engelli (5)-1

Biz, bize verilen ve ayrılan bu hayata kızımın hikayesini yaşayarak devam ediyoruz. Kızım o kadar güzel, kalbi sevgi ve merhametle dolu bir çocuk ki. Ben bu hayatta sevmeyi, sevilmeyi, merhameti ondan öğrendim... Anne olmayı, hemşire olmayı, yoldaş olmayı, öğretmen olmayı, en çok ta sabırlı olmayı…. Aslında unuttuğum tüm güzellikleri anımsamayı, saflığı,  güzelliği, maneviyatı ve hayatın tüm güzel noktalarını kızım bana gösterdi.

Çok zorlandığım günler oldu. Hem benim, hem de eşim için çok zor anlar oldu. Hep dik durmak zorundaydık, çünkü onun bize hep ihtiyacı vardı. Öyle de yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Şefkat tohumlarını kızımıza bir bir ekiyoruz. Yoruldum mu? Evet. Ama onun gülen gözlerine değer. Bir güldüğü zaman diyorum ki. İyi ki benim kızım, iyi ki bu yolda onunla varım.

Engelli olmak bir tercih değil sınavdır, bazıları doğuştan engelli oluyor, bazıları ise bize ayrılan hayat sürecinde. Bunu bir eksiklik olarak görmemeliyiz. Bana göre en büyük engel sevgisizlik ve biz bu sevgisizlik, saygısız tutum ve davranışların yanında, yeri geldi toplum içinde garip karşılandık, yeri geldi yadırgandık, yeri geldi duygusal anlamda çöküşe uğradık. Özel gereksinimi olan bir çocuğun annesi olarak çok üzüldüm, belki çok ağladım. Bu hayatta bilerek veya bilmeyerek çok canım yandı. Fakat kızımın gülen gözlerinin içine bakınca bütün sıkıntılarım geçiyor. Ben de isterdim kızımın bana anne demesini, kızım ile dolaşmayı, beraber doyasıya eğlenebileceğim günleri, dertleşebileceğim günleri… Olsun dedim ve kabullendim bu hayata kızım için göğüs gerdim. Kızımla birlikte artısı ve eksisi ile pek çok şey öğrendim.”

Engelli (9)

Konuşma sonrasında sinevizyon gösterisi yapıldı. Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu Öğrencisi Armağan Giray’ın, ‘Bizleri Tanıyor musunuz?’ şiiri sonrasında Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ‘Gülnihal’ dans gösterisini sundular.

15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Öğrencisi Mert Çiçek’in, ‘Senden Daha Güzel’ şarkısı sonrasında; 9 Mart İlköğretim Okulu ‘Bonita’ ve ‘Ego’ dans gösterisi; Serik Özel Eğitim Meslek Okulu, ‘Kafkas Dansı’ ve ‘Bahçe Duvarından Aştım’ halk oyunu sergilediler.

Engelli (8)

Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu ‘Kırmızı Balık’ şarkısını, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nun ‘Türkiye’ dans gösterisini, Hacı Mustafa Bankoğlu Ortaokulu’nun ‘Erik Dalı’  gösterisi izledi.

Serik Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri Barış Büber ve Ramazan Demirbağ’ın, ‘Karadır Kaşların, Mavilim, Kızılcıklar Oldumu’ şarkılarını söylemeleri sonrasında, Serik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ‘Hayat Bayram Olsa’ dans gösterisini sundular.

Haber: Osman Türkçe

Engelli (10)Engelli (6)-1Engelli (3)-1Engelli (4)-1Engelli (1)

Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun” Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun”

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN