Serik ilçesinde gönüllüler 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yürüyüş ve sigara izmaritlerini toplama etkinliği yaptı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa ilçe protokolü, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve gönüllüler katıldı. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde sigara ve tütün ürünlerinin zararına işaret eden dövizlerle yürüyüş yapan katılımcılar, daha sonra parklara atılan sigara izmaritlerini topladı. Etkinlikte çocuklar ise sigaranın zararları ile ilgili boyama çalışması yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şeyda Akkaya, sigara ve tütün ürünlerinin zararlarına dikkati çekmek için programı düzenlediklerini söyledi. Sigaranın özellikle kanser, solunum yolu ve kardiyovasküler başta olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu anlatan Akkaya, sigaranın doğaya ve topluma da büyük zararları olduğunu kaydetti. Akkaya, "Vatandaşlarımıza tütün ürünlerini bırakmalarını tavsiye ediyorum. Bu konuda ALO 175 Sigara Bırakma Hattı'nı arayarak destek alabilirler" dedi. (DHA)

Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

Serik'te Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği (2)Serik'te Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği (3)Serik'te Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği (4)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN