ANTALYA'da 29 yıldır sürdürülen ayda bir 'Dolunayda Şiir ve Müzik Gecesi'nde şair ve şiir severler 347'nci kez bir araya geldi.

Tarihi Kaleiçi semtindeki bir mekanda Şair Musa Fırat'ın organizasyon ve sunumuyla gerçekleşen şiir ve müzik gecesi, Seracettin Tav-Seyla Ataseven, Seracettin Tav- Kıymet Kars çiftlerinin dans gösterisiyle başladı, geleneksel hale getirilen ve direnişin simgesi olarak bilinen sarı yazmanın nisan ayı sahibi ise şair Sevim Akar oldu.

ÜNLÜ ŞAİRLER HATIRLANDI

'Dolunay Dostları' sloganlı şiir ve müzik gecesinde hayatta olmayan Sebahattin Ali, Oktay Fırat, Ali, Ülkü Tamer, Ayten Alpman, Kemal Tahir, Muhsin Ertuğrul, Münir Nurettin Selçuk, Kostantinos Kavafiş, Oktay Fırat, Ümit Kahtanoğlu, Viladimir Mayakovsky gibi ünlü şairler şiirleriyle bir kez daha hatırlandı. Ünlü şairlerin hayat hikayelerinin de anlatıldığı gecede şair ve şiir severler, ünlü şairlerin şiirlerini okudu, şiirlere bağlama, ney ve gitar ile eşlik edildi. Türkü ve şarkılar da hep bir ağızdan seslendirildi.

Şair Musa Fırat, 'Atatürk'ün Nutku' ile kendisine ait bu yıl içinde yayımlanan 'Elma Lorca' adlı şiir kitabını da şiir severlere hediye etti. Fırat, 'Dolunayda Şiir ve Müzik' adlı gecenin mayıs ayında Konyaaltı Plajında gerçekleşeceğinin duyurusunu yaptı.   DHA

S I I R D E 347 N C I B U L U S M A 466613S I I R D E 347 N C I B U L U S M A 466612

Yanan Evdeki Babası Ve Kediyi Kurtardı Yanan Evdeki Babası Ve Kediyi Kurtardı

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN