MERKEZİ Antalya olan Bilim Sanat Eğitim Kültür Kadın Girişimi Üretimi İşletme Kooperatifi (BİLSEK KOOP), 400 kadın kooperatifini temsilen Moğolistan'da önemli temaslarda bulundu, Türkiye- Moğolistan işbirliğinde önemli adımlar atıldı, yürütülen çalışmalar meyvelerini vermeye başladı.

Geçen yıl Türkiye'ye gelen Moğolistan Ulanbator Valiliği personeli ile Moğol iş insanlarını ağırlayan BİLSEK KOOP, iade-i ziyaretini Moğolistan'ın Ulanbator kentine yaptı. Valilik ve diğer kurumların misafirperverliğinde gerçekleşen ziyarette Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez Belediyesi, ANFAŞ, Tetik Grup yöneticilerinin dostluk selamları iletildi.

Serik-Akbaş Grup Yolu Güçlendiriliyor Serik-Akbaş Grup Yolu Güçlendiriliyor

ÜÇLÜ PROTOKOL İMZALANDI

BİLSEK KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Feray Atalay, Moğolistan'da sürülen temas ve işbirliği çalışmaları hakkında şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin Moğolistan Büyükelçisi Zafer Ateş ile Ticaret Müşaviri Kadir Ceryan'ı ziyaretle başlayan görüşmelerimiz eğitim temelli kardeşlik ve ticari yolculuğun resmi temellerinin atılmasına vesile oldu. Bu sürecin en büyük mimarı olan BİLSEK Moğolistan Şube Başkanı Ainur Jinalys, geçen yıl Gıda Sanayicileri Birliği ile başlayan resmi anlaşmanın ardından bu yıl da önemli işbirliklerine imza atılmasına katkıda bulundu. Ulanbator şehri belediyesi, Sertifikalı Bahçıvanlar Teşkilatı Yeşil Mühür Elçileri Derneği yöneticileri ile BİLSEK KOOP arasında imzaladığımız üçlü işbirliği protokolü eğitim ve peyzaj, Moğol Sendikaları Konfederasyonu ile turizm, sağlık ve tarım işbirliği kapsadı. Moğol Genç İş Kadınları Derneği, Kadın Haklarını Koruma Derneği, kadın hakları temelli kooperatiflerin temsilcileriyle yapılan görüşmelerde işbirliği protokolü kapsamına girdi. Görüşmeler, Moğol Yünlü Tekstil Derneği ile yapılan anlaşma ile sona erdi."

TARIM, GIDA, TURİZM, EĞİTİM

Ziyaretin Türkiye ve Moğolistan arasında tarım, gıda, turizm ve eğitim alanlarında yeni işbirliklerinin temelini attığını ve sürdürülebilir projeler geliştirme potansiyelini ortaya koyduğunu belirten BİLSEK KOOP Yönetim Kuru Başkanı Feray Atalay, yapılan anlaşmalar ile iki ülke arasında başlayan yolculuğun hayırlara vesile olmasını diledi, paydaşlara teşekkür etti. Atalay, “İki ülkenin biri Asya ve Avrupa'yı bağlayan bir köprü, diğeri Uzakdoğu ve Asya'yı bağlayan bir konumda bulunuyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Birlikteliğimizin gücümüz olsun" dedi. (DHA)

Türkiye Moğolistan İşbirliği (2)Türkiye Moğolistan İşbirliği (3)Türkiye Moğolistan İşbirliği (4)Türkiye Moğolistan İşbirliği (5)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN