TFF 2. Ligde mücadele eden Serik Belediyespor’da olağan genel kurul yapıldı. İş insanı Cenk Doğan, Serik Belediyespor Kulüp Başkanı seçildi.

Serik Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurula Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, kulüp eski başkanları ve kongre üyeleri katıldı.

 1 800X533-7

Başkan Kumbul, “Serikspor’umuz Başarılı Olsun İstiyoruz”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Serik Belediye Başkanı Dr. Kadir Kumbul şunları söyledi; “Serik sporumuz ilçemizin ortak bir değeri, ortak bir sevdası, hepimizin gururudur. Başarılarıyla mutlu olduğumuz, gurur duyduğumuz 2. lig seviyesinde temsil ediliyor olması hepimiz için büyük bir onurdur. Bu başarıda payı olan geçmiş dönem belediye başkanlarımıza, kulüp başkanı ve yönetimlerine teknik heyet ve oyuncularına çok teşekkür ediyorum. Başkanımız İbrahim Şahin'e, yönetim kurulu üyelerine hem iç sahada hem deplasmanda yağmur çamur demeden Serikspor'un sürekli yanında olan taraftarlarımıza da verdikleri emek için çok teşekkür ediyorum.

Bizler tabii ki Serik'in bir evladı olarak Serikspor’umuz bir üst lige çıksın. Bulunduğu ligde üst sıralarda yer alsın. Başarılı olsun istiyoruz. Galibiyetler, kupalar alsın. Göğsümüzü kabartsın istiyoruz. Ama biliyorsunuz ki bu seviyede bir başarı için güçlü, ekonomik destek gerekmektedir. Maalesef ülkemizde yaşanan olumsuz ekonomik şartlara rağmen belediyemiz kulübü finanse etmeye çalışmakta ve belediyemizin sağladığı finansal desteğin kulübün başarısı için yetersiz kaldığını üzülerek gözlemlemekte ve tecrübe etmekteyiz. Bu da Serikspor’umuzun başarılı olma ihtimalini maalesef azaltmaktadır. Önce 1. ligde diğer sene Süper Lig'de oynayacak bir Serikspor'un yeni bir yapıya ve güçlü bir finansal desteğe ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Serikspor’un daha başarı olması için daha profesyonel ellerde, işi sadece futbol olan sistemli sponsor getirebilecek spor adamları veya firmalar ile çalışmamızın şart olduğunu Türkiye liglerinde izlediğimiz şirketleşen Başakşehir, Kasımpaşa, Göztepespor, Bodrumspor örnekleri ile öngörebiliyoruz. Tüm ve örnek verdiğimiz bu kulüpler şirketleştikten sonra hızlı bir ivme yakalayarak Türkiye Süper Ligi'nde mücadele etmektedirler. Ben bir Serikli olarak Süper Lig'de top koşturmasını canı gönülden istiyorum.

Göreve geldiğimiz günden bu yana kulüp başkanımız, yönetim kurulumuz ile bu konuları masaya yatırdık. Defalarca tartıştık, fikir alışverişinde bulunduk. Görüştüğümüz kişiler, kurumlar ve bizlere gelen teklifler oldu. Spor yönetimiyle sık sık bir araya gelerek şeffaf bir şekilde en uygun, en başarılı olabileceğimiz, Serik ve Serikspor için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz. Bu görüşmelerin tümüne kulüp başkanım İbrahim Şahin ve yönetim üyelerimde katıldı.”

“Asla Serikspor'u Satma, Kapatma Fikrinde Olmadık”

“Bizler asla Serikspor'u satma, Serikspor'u kapatma fikrinde olmadık, olmayız, olmayacağız. Serikspor'un Türkiye liglerinde Serik’imizi temsil eden güzide bir kulüp olduğunun bilincindeyiz. Tek hedefimiz var, başarılı bir Serikspor, Önce 1. ligde daha sonra Süper Lig'de oynanacak bir Serikspor. İlk 11’i sahaya çıkarken kadrosunda altyapıdan, ilçemizin çocuklarının da olmasını hedefliyoruz. Taraftarlarımızı, maçlarınıza geri getirecek bir takım oluşturmak, İlçemizin takımına yeniden sahip çıkmasını ve taraftarımızın ligin üst sıralarında olan bir Serikspor'u desteklemesini istiyoruz. Bugün alacağımız kararların yeniden oluşturulacak olan yönetimin Serikspor'umuza, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

2 800X533-9

Şahin, “Güzel Şeyleri Desteklemek Lazım”

Serik Belediyespor eski Kulüp Başkanı İbrahim Şahin de yaptığı konuşmada; “Bir önceki genel kurulda söylediğimiz gibi iki senelik zorlu bir süreç geçirdik. Bazen tartıştık, bazen kavga ettik, bazen güzel şeyler yaşadık. Şimdi kulübümüzün gelmiş olduğu noktada kurumsal bir yapı sistemine geçmesini her zaman savunduk. Hep beraber karar verdik, hep beraber yaptık. Artık şirketleşerek devam edelim. Yeni seçilen yönetim kurulumuzun her zaman biz de yanında olacağız. Belki yaptığımız yanlışlar, yaptığımız doğruları onlara anlatacağız. Belki daha güzel projeler içerisinde yer alacağız. O yüzden güzel şeyleri desteklemek lazım.” dedi.

Açılış konuşmalarına ardından Divan Başkanlığına Ercan Aykaç oy birliği ile seçildi.

Genel Kurul, Faaliyet ve Denetim kurulu raporlarının okunması ve ibrazı, Kesin Hesap Bütçesi ile Tahmini Bütçenin Görüşülmesi, Kulüp Organlarının Seçimi, Antalya A.S.K.F.’nın üyelerinin belirlenmesi ile devam etti.

Yapılan teklif üzerine kulübün 7405 sayılı spor yasasına göre Serik Belediyespor Futbol kulübünün kanunlar çerçevesinde kurulacak olan sportif amaçlı bir anonim şirkete dönüştürülerek kulübün aktif ve pasifleri ile devrinin yapılması konusunda Yönetim kuruluna yetki verilmesi yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi.

Kulüp Yönetim Kurulu seçiminde tek liste ile seçime giren iş insanı Cenk Doğan, oy birliği ile Serik Belediyespor Kulübü Başkanı seçildi.

7 800X533-2

Doğan, “Bayraklarınızı Çıkartın. Şampiyon Serikspor Geliyor”

Kongre sonunda teşekkür konuşması yapan Serik Belediyespor Kulüp Başkanı Cenk Doğan, “Bizler yeni yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Serikspor’a hizmet etmek için bu bayrağı teslim aldık. Bundan önceki Belediye ve Kulüp Başkanlarımızı takımımızı 2. Lige çıkartmak için ellerinden gelen her türlü yardımı yaptılar. Biz yeni şirket ve yönetim kurulu olarak hedefimiz Süper ligdir. Şimdiden bunun sözünü veriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza aylar öncesinde başladık. Hep birlikte tribünleri doldurarak şampiyon bir takımı izleyeceğiz. Biz hazırız. Sizlerden isteğim bayraklarınızı çıkartın. Şampiyon Serikspor geliyor.” dedi.

Serik Belediyespor Kulübü yönetimi şu isimlerden oluştu: Başkan Cenk Doğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Deligöz, Onur Cem Keleş, İlkay Ersöz, Cengiz Doğan, Yunus Ergin, Ercan Kır, Hüseyin Can, Ali Kumbul, Ali Ulutaş, Mustafa Türkmen, Namık Kemal Kılınç, Bülent Demir, Ali Deniz, Mehmet Vehbi Okudan.

Denetim Kurulu ise, Selim Şişman, Ramazan Tepe, İsmet Katlanır’dan oluştu.

Kurt: “Suya Yüzde 500 Gibi Zam Söz Konusu Değil” Kurt: “Suya Yüzde 500 Gibi Zam Söz Konusu Değil”

Haber: Osman Türkçe

4 800X533-3

  

Editör: OSMAN TÜRK