Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir” Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir”

Eğitim çalışanları kolunda yetkili sendika geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Eğitim Sen Serik Temsilciliği oldu.

Eğitim sendikalarının her yıl Mayıs ayında ilçelerde belirlenen ‘Yetkili Sendika’ olma yarışını geçtiğimi 2023 yılında olduğu gibi 2024’te de Serik Türk Eğitim Sen kazandı. 494 üye ile Serik’te eğitim alnında en büyük sendika olan Türk Eğitim Sen ilçenin yetkili sendikası olmaya 2025 Mayıs ayına kadar devam edecek.

“494 Canlarımızla Yetki Türk Eğitim Sen'dedir.”

İkinci yıl da üst üste yetkiye alan sendika Serik başkanı olarak Türk Eğitim Sen Serik İlçe Temsilcisi Mustafa Göksu şu açıklamaları yaptı; “18 Mayıs Perşembe günü 2023 yılında 491 üyemiz ile eğitim çalışanı arkadaşlarımızın teveccühleriyle yetkiyi almıştık.

17 Mayıs Cuma günü 2024 yılı yetkili sendika belirleme mutabakatı Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalanmış bulunmaktayız.

2024 Yılı Mayıs ayında bize can katan 494 canlarımızla yetki Türk Eğitim Sen'dedir.

TES Serik olarak, ilçemizde gerçekleştirilen faaliyetlerin sadece sendikal çalışmalar olmadığını etkin ve etkili bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet yürüttük. Bu bağlamda bizler; Sendikacılığı ve üye kayıtlarımızı makamlarda değil öğretmenler odasında arkadaşlarımızın içinde gerçekleştirdik.”

“Kuvâyi Milliye Dava Ruhu İle İlmek İlmek Sürdürdüğümüz Çalışmalar...”

“Bize üye olan arkadaşlarımız sadece üye olmamışlar, aynı zamanda sosyal ve bilimsel hak, hukuk, adalet ve liyakat sendikacılık yapan, uluslararası vizyonu bulunan ve değerler misyonuna önem veren bir sendikaya üye olmuşlardır.

Kuvâ-yi Milliye dava ruhu ile ilmek ilmek sürdürdüğümüz çalışmalar Serik'te yetkili sendika olma teveccühünü kazandırmıştır.  Özellikle yönetimdeki çok değerli arkadaşlarım Murat Kul, Tuncer Çakır, Mustafa Ayrıç, Yıldırım Yıldız, Musa Özgün, Alperen Dereli adına, bize bu yetkiyi kazandıran tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz.”

“Mücadelenin Adı Ve Yetkisi Gerçek Sahibi Türk Eğitim Sen'dir.”

Bir teşekkür de, eğitimde faaliyet gösteren İlçemiz Sendika Temsilci Başkanlarına. EBS Başkanı Mehmet Şahin'e, Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Hakkı Altmışdört ve TEÇ-SEN Başkanı Mevlüt Günaydın başkanımıza eğitim çalışanlarını ötekileştirmeden, gruplaştırmadan ve sivri dil kullanmadan üye kaydı yaptıkları için.

Mücadelenin adı ve yetkisi gerçek sahibi Türk Eğitim Sen'dir. Serik Türk Eğitim Sen 494 üyesi ile eğitim çalışanlarımıza hak hukuk adalet ve liyakat adına hayırlı olsun.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN