Serik Sosyal Hizmet Merkezi, Engelliler Haftası ve Aile Günü kapsamında ziyaretler gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Meral Yılmaz ve SHM personeli ile 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve 15 Mayıs Aile Günü kapsamında Serik’te ikamet eden aileleri ziyaret etti.

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Meral Yılmaz ziyaretler ile ilgili şu bilgileri verdi; “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın bu yılki aile sloganı olan, ‘Ailemiz İstikbalimiz’ başlığı altında, Aile Haftası ve Engelliler Haftası kapsamında çalışmalarımız ve ziyaretlerimiz devam ediyor.

İlk olarak 1963 yılında evlenmiş ve 62. evlilik yıldönümlerine doğru adım atmaya devam eden örnek ailemiz G. ve M. Ünal ailesini ziyaret ettik. Mutlu ve uzun ailenin sırrını sorduğumuzda, ‘karşılıklı sevgi, saygı ve güven’ duyguları ile bu aileyi ayakta tuttuklarını ifade ettiler.

Daha sonra, ortopedik engelli S. ve İ. Aktaş çiftimizi ziyaret ettik. Onların mutlu aile formüllerinin, ‘Karşılıklı yardımlaşma, sabır, sevgi ve arkadaşlık” olduğunu öğrendik.

Serik Emniyeti'nden Huzur Uygulaması Serik Emniyeti'nden Huzur Uygulaması

Toplumun temeli olan aile kurumunun önemi açısından, gençlere örnek olacak bu ailelerimiz bizler için çok kıymetliler.”

“Destek verdiğimiz aile sayımız Bin 25

“Serik Sosyal Hizmet Merkezi olarak yaptığımız çalışmalar ile aile kurumuna ve engellilerimize destek olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Evde Bakım ve Sosyal Ekonomik Destek alan aile sayımız toplamda Bin 25 ailedir.

2024 Ocak ayından itibaren de 165 engellimize kimlik kartı basımı ve 141 ailemize yeni doğan bebekleri için doğum yardımı desteği verilmiştir. 14 ailemiz koruyucu aile ve 1 ailemiz evlat edindirilmiş aile olarak ilçemizin örnek fedakar aileleri olmuşlardır.

Şehit ve gazi ailelerimiz de  düzenli olarak ziyaret edilmektedir. Ayrıca otellerde ve kamu kurumlarında aile, kadın, çocuk ve engelli hakları ile ilgili eğitimlerimiz ve afet zamanlarında ailelerimize psiko-sosyal destek hizmetlerimiz devam etmektedir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN