ANTALYA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen 'Demokrasiye Yolculuk: Türkiye'nin Demokrasi Hikâyesini Keşfetmek' projesi kapsamında Antalya'dan 75 öğrenci ve 6 öğretmen, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti.

Öğrencilerin demokratik süreçleri, kurumları ve uygulamaları yerinde gözlemleyerek anlamalarını sağlamak, toplumu demokratik değerler, insan hakları ve vatandaşlık konularında bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak, demokratik süreçlerin güçlendirilmesi ve toplumda olumlu değişikliklerin teşvik edilmesi yoluyla toplumsal dönüşüme katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında öğrenciler Ankara, İstanbul ve Yassıada ziyaretlerini gerçekleştirdi.

ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Türkiye'nin demokratikleşme sürecini önemli müzeler aracılığıyla deneyimlemek için demokrasi yolculuğuna çıkan öğrenciler, Ankara'da Anıtkabir, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesini ziyaret ederek İstanbul'a hareket etti. Öğrenciler, İstanbul'da ise Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etti. 27 Mayıs darbesinin 64. yıldönümünde, 27 Mayıs darbesi ve sonrasında Yassıada'da gerçekleştirilen Yüksek Adalet Divanı yargılamalarının sergilendiği müzeyi ziyaret eden gençler, Türkiye'nin demokrasi yolculuğunu adanın acı hatıralarıyla öğrendi. DHA

75 (2)75 (3)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN