Altınova Ruhi Sunar İlkokulu’nda Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Gülşah Kubatlar, Sibel M. Yavuztürk, Ümmü Demir, Fatma Karaoğlan ve Kadir Yarımtepe’nin öğrencileri ile birlikte hazırladığı “Atasözleri ve Deyimler Sergisi” büyük ilgi ile karşılandı. Sergi yakın çevredeki okul müdürleri, öğretmenler ve velilerden ilgi gördü.

1 800X600

‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesinin amacı; okullarda yapılacak olan söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

7 797X600

Projeyi her ay eylem planı dahilinde yürüttüklerini söyleyen Gülşah Kubatlar, proje sayesinde öğrencilerin dilimiz ve dilimizi doğru kullanma açısından olumlu katkılarının olduğundan bahsetti.

 Sibel M. Yavuztürk; “Bu ay boyunca atasözleri ve deyimler konusu üzerinde yoğunlaştık, sonucunda da keyifli bir sergi ile taçlandırdık.” dedi.

Okul Müdür Yardımcısı Figen Şen; ‘’Sergide emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz, şu ana kadar her konuda olduğu gibi bundan sonra da her türlü çalışmalarda destek olacağız.” Dedi.

5 797X600

 Okul müdürü Serdar Keskin ise; ”Projeye destek veren bütün öğretmenlerime çok teşekkür ederim, öğrencilere rehber olarak çok anlamlı bir sergiye imza attılar.” dedi.

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK