Muratpaşa’da DoubleTree by Hilton Antalya City Centre’da düzenlenen programa; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, sektör temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

2 800X435

Taş, ‘AGC, Turizm Elçiliği Yapıyor’

Programın açılış konuşmasını Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş yaptı. Cemiyetin gücünü meslek ilkelerinden aldığını belirten Taş,  AGC’nin Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun da kurucusu olduğunu ifade etti. Taş, Cumhuriyet’in 100. yılında tarihi Kaleiçi’nde Türkiye’nin en şık basın galerisini açtıklarını, her gün çok sayıda turistin gezdiğini anlattı.

Whatsapp Image 2024 03 24 At 15.24.12 (1) 800X534

Vali Şahin, ‘Antalya Gazetecileri Türkiye’de Çok Değerli Bir Görev İfa Ediyorlar’

Daha sonra kürsüye gelen Vali Hulusi Şahin, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni gazetecilerin hatıralarından oluşan “Neler Yaşadık Neler” adlı kitap ile tanımaya başladığını belirtti.

Gazeteciliğin önemine dikkat çeken Vali Şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “Gazeteciler iki tane önemli görevi ifa ediyor. Birincisi haber, fotoğraf, yazı toplayarak bir arşiv oluşturuyor. İkincisi ise ülkenin gelişimine katkı sağlıyor. Antalya ve Türkiye için iyi, güzel, doğru ne varsa onu desteklemekten geri durmuyorlar. Yanlış, hatalı bir şey varsa da onu eleştirip kamuoyunun önüne getirmekte de tereddüt etmiyorlar. Aslında gazetecilik bu değil midir? Antalya gazetecileri bu manada Türkiye’de çok değerli bir görev ifa ediyorlar. Gazeteciler doğrudan ve iyiden yana, ülkenin menfaatinden yana olanlardır. Antalyalı gazeteciler bunun örneğini 40 yıldır çok güzel bir şekilde veriyor.”

Whatsapp Image 2024 03 24 At 15.24.12 800X534

Ersoy, ‘40 Yıl Boyunca AGC Üyeleri Şehrin Sesi Oldu’

Son olarak kürsüye davet edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmasında, gazetecilik mesleğinin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu, basın mensuplarının özverili çalışmalarıyla toplumun bilgiye erişim hakkını güvence altına alarak, demokrasinin sağlıklı işlemesi için önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydetti. AGC üyelerinin mesleğin önemini her zaman en üst seviyede tutarak toplumun haber alma hakkını koruduğuna dikkat çeken Bakan Ersoy; “40 yıl boyunca AGC üyeleri şehrin sesi oldu, haberleri objektif bir şekilde sunarak toplumun bilinçlenmesine katkı sağladı. Hem bakan hem de bir Antalyalı olarak AGC’nin 40. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

40 Yılını Dolduran Gazetecilere Plaketleri Verildi

Tören sonunda, AGC üyeliğinde 40 yılı dolduran Nahit Katlan, Erdoğan Kahya, Abdulkadir Kalender, Mustafa Yoldaş, Ahmet Dökdök, Cevat Alp, Menderes Türel, Oğuz Erkır, Rukiye Benek, Tevfik Günay, Mustafa Korkmaz Boyacıyılmaz, Salih Altan, Ayfer Şimşek, Yalçın Doğan, Nurten Polat, Yılmaz Ekiz, Fahri Taş, Suat Ekiz ve Vedat Özkeleş'e plaketleri takdim edildi.

777777777 800X521

Ayrıca Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş gecenin ev sahipliğini yapan DoubleTree by Hilton Antalya ailesine teşekkür ederek Double Tree by Hilton Sahibi Barış Babüroğlu’na plaket taktim etti.

Haber: Osman Türkçe

1 800X600-1

Editör: OSMAN TÜRK