Ramazan Bayramı arifesinde yakınlarının kabrini ziyaret eden vatandaşlar çiçek dikip kabir temizliği yaptı. Buruk bayramlaşmada duygu doldu anlar da yaşandı.

Ramazan Bayramı arifesinde Antalya'daki mezarlıklara yoğun ilgi oldu. Yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyenler sabah erken saatlerde kent merkezindeki Uncalı Kent Mezarlığı'na gelenler yakınları için beraberlerinde çiçek getirdi. Mezarlıkların bakımını yapanlar su döküp dua etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi de mezarlık girişinde ücretsiz çiçek dağıttı.

Oğlu Hüsnü Karabacak'ı trafik kazasında kaybeden Mustafa Karabacak da mezarın temizliğini yapıp çiçekleri suladı. Karabacak, "Her arife günü gelir dua ederim. Evlat acısı zor, Allah kimseye vermesin. İki çocuğu da vardı onlar da kaldı" dedi.

Annesinin mezarı başında dua eden İhsan Şen, "Görevimiz oldu. 75 yaşında öldü annem. Kader neyse oluyor. Her bayram öncesi gelirim" diye konuştu.

Uncalı Mezarlığı içerisindeki Şehitlik de yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Şehit yakınları da çiçek bıraktıkları mezarların başında dua etti. 2 yıl önce şehit olan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler'in babaannesi Leyla Güler de Şehit Güler'in kabri başında dua edip gözyaşı döktü. Torununun acısını hiç unutmadığını ifade eden Güler “Her zaman gelirim. Sadece bayramlarda değil. Acısını hiç unutamadık. Evimizin tek oğluydu aldılar bizden" dedi.  DHA

Söker: “Serik Yararına Olan Her Şeyin Yanındayız” Söker: “Serik Yararına Olan Her Şeyin Yanındayız”

A N T A L Y A D A M E Z A R L I K L A R A B U R U K Z I Y A R E T 381134111-2

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN