ANTALYA'da, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle karne heyecanı yaşandı. 505 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığı Antalya'da, Vali Hulusi Şahin öğrencilere karnelerini verdi.

ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ ANTALYA'DA SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Antalya'da 505 bin 215 öğrenci iki haftalık tatile girdi. İl genelinde tüm okullarda karne heyecanı yaşanırken İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün karne töreni, Vali Hulusi Şahin, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan'ın katılımıyla Hacı Hafize Saygan İlkokulu'nda yapıldı. Vali Şahin, girişte öğrenci ve okul müdürü tarafından karşılandı. Vali Hulusi Şahin, okulda ilk olarak ana sınıfı öğrencilerinin yanına giderken, burada çocukların karnelerini verip sohbet etti. Daha sonra 1'inci sınıfların yanına giden Vali Şahin, burada da öğrencilere karnelerini takdim etti. 

Sömestir tatiline girdiklerini belirten Vali Şahin, "Çocuklarımız karnelerini alıyor. 15 günlük dinlenme dönemine giriyorlar. Ondan sonra ikinci yarıyıl başlayacak. Çocuklarımıza başarılar diliyorum. Gözlerinden öpüyorum, dinlensinler. İkinci yarıyıla zinde başlasınlar. Antalya'mızda 500 bin civarında öğrencimiz var. Antalya, Türkiye'nin en büyük 5 ilinden biridir. Öğrenci sayısı itibarıyla da yine en büyük illerinden biridir. Evlatlarımız bizim gözümüzün bebeği. Onların eğitimi her şeyden önce ve öncelikli. Bizim de bütün çabamız onlara iyi bir eğitim verebilmek. Eğitim derken bunun içerisinde özellikle ve öncelikle değerlerimize uygun bir davranış kalıbı sunabilmek ve ailelerine toplumlarına, milletlerine, insanlığa faydalı, ahlaklı, dürüst, namuslu vatanperver nesiller yetiştirebilmek. Bu birinci önceliğimiz. Daha sonra da hayatlarında ihtiyaçları olan bilgilerle donatılacakları bir eğitim sürecinden geçmek. Öğretmenlerimiz gerçekten büyük fedakarlıklarla evlatlarımıza bu kazanımları sağlamaya çalışıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Bizim eğitim ordumuzun maarif davamızın, yılmaz savaşçıları öğretmenlerimizdir. Onların omuzlarında yükseliyor yeni neslimiz. Bu çocuklarımız da onların eseri. Hepsine teşekkür ediyorum. Hayırlı tatiller diliyorum. Hem öğretmenlerimize hem çocuklarımıza" dedi. DHA

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN