UKRAYNALI ressam Olga Adam'ın sanat projesi olan 'Dünyanın Tüm Parası' adlı sergideki resim çalışmaları Antalya'da sanatseverlerle buluşturuldu.

Sanat Danışmanı Himmet Öcal küratörlüğünde özel bir galerideki sergide ressam Olga Adam'ın tarihsel bakış açısıyla çalıştığı resimleri yer aldı. Serginin açılışını Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Keleş, küratör Himmet Öcal, ressam Olga Adam, seramik sanatçısı Tufan Dağıstanlı birlikte yaptı. Farklı ülkelerin paralarındaki filigranların sanat nesnelerine dönüştürüldüğü eserlere Güzel Sanatlar Fakültesi'nden akademisyen ve öğrenciler de ilgi gösterdi.

ANTİK SİMGELER TUVALLERDE

SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI

Tarih konusunda da eğitimli olan ressam Olga Adam, "Büyük İskender'in imajı ilk olarak madeni paraların üzerine yerleştirilmiş. İmparatorluktaki insanlar güçlü ve iradeli bir hükümdarın neye benzediğini öğrenmek zorundaydı. Yani para ekonomik bir rolün yanı sıra siyasi halkla ilişkiler ve kitle iletişim araçlarının rolünü de yerine getirdi. Şaşırtıcı değil ama paranın rolü zaman içinde değişti. Projemdeki resimler hem para üzerindeki antik simgeleri hem de modern QR kodları, pikselleri sunuyor" dedi.

Ressam Olga Adam'ın eserlerinin Antalyalılarla buluşmasını sağlayan sanat danışmanı Himmet Öcal, sanatçının kişiliğine, sanat çalışmalarına övgü yağdırdı. DHA

Antik Filigranlar Tuvallerde (2)Antik Filigranlar Tuvallerde (3)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN