Salı Pazarı ile ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Enver Aputkan; “Yani birilerinin hesabı, derdi, oradaki hesabı olanlar, AVM hesabı olanlar falan bizi ilgilendirmez. Biz doğruyu yapıyoruz. Eğer yanlışlığımız varsa mahkeme iptal eder.”

 Serik Belediye Meclisi 2024 yılı Ocak ayı devam toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Enver Aputkan’ın başkanlık ettiği toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

10 maddelik gündem ile yapılan toplantıda gündemin 3 ile 8. Maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 9.  Maddesinde ise; Cumalı Mahallesi 3086 ada (eski 182 ada) 1/1000 ölçekli Uygulama imar Planı İptali hakkında İmar Komisyonu karar vermediği için konu mecliste görüşüldü.

Salı Pazarı Kapalı Alanı ile ilgili madde daha önce oy birliği ile meclisten geçmişti. Ancak mahkemeye intikal eden konu ile ilgi mahkeme 5.000’lik tabir edilen planı kabul edip, 1000’lik planı iptal etmişti

Aputkan, “Komisyonumuz Herhangi Bir Karar Almamış.”

Konu ile ilgi meclise bilgi veren Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan şunları söyledi; “Belediye hizmet alanlarının hangi amaçla kullanılacağı konusunda da zaten kanunda, yönetmelikte yazılmıştır. Dolayısıyla sadece mahkeme kararı vardır. Yani orada yapılan imar planında ayrılan alanın hangi amaçla kullanılacağını saymış kanun.

Dolayısıyla bunlardan bir tanesi de pazar yeri olarak değerlendirme yetkisi var belediyemizin. Ama mahkeme kararıdır. Dolayısıyla bunun işte pazar yeri olarak bildirilmesi şeklinde tekrar plan yaparak bu pazar yeri olarak bu amaçla kullanılacağına dair bir karar istiyor. Burada komisyonumuz meclisimize havale etmiş. Herhangi bir karar almamış.”

 

Yılmaz, “Benim Kararım Olumlu Zaten”

Maddeye destek veren İmar Komisyonu Başkanı Meclis Üyesi Ayşegül Yılmaz söz alarak; “Komisyon olarak toplanmakta bayağı zorlandık. Arkadaşların programları uymadı. Bir kere toplandık. Bana göre burada hiçbir sakınca yok. Dediğimiz gibi burada tamamen işi uzatmak adına verilmiş bir karar olarak görülüyor bu. Belediye hizmet alanıyla, direkt pazar yeri yazması arasında bir fark yok.” dedi.

 

Aputkan’dan Gloria Otellerine Teşekkür

SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI SALDA'DA KİRLİLİK ALARMI

Salı Pazarı’nın alt ana katını yaptıran Gloria Otellerine ve sahiplerine teşekkür eden Belediye Başkanı Enver Aputkan; “Turizm tesis sahiplerinden bir tanesine dedik ki, ‘Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız var. Destek olur musunuz? Onlar da destek olarak yaptılar. Çok teşekkür ediyorum. Salı Pazarına şu an yapılan inşaatın maliyeti 40 Milyon Lira altında değil diyorlar teknik arkadaşlar. 40 milyon çok önemli bir rakamdır. İlçem adına kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

“Biz Doğruyu Yapıyoruz”

“Yani birilerinin hesabı, derdi, oradaki hesabı olanlar, AVM hesabı olanlar falan bizi ilgilendirmez. Biz doğruyu yapıyoruz. Eğer yanlışlığımız varsa mahkeme iptal eder.” Daha sonra oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Osman Türkçe

devam (3)devam (2)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN