Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Serik ve Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin 87'nci yıldönümü törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Mart 1930 tarihinde Antalya gezisi sırasında Serik'teki Aspendos Tiyatrosu'na gelişinin yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan tarafından anıta çelenk sunuldu. Buradaki törenin ardından Aspendos Tiyatrosu'na geçildi.Burada düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile birlikte başladı. Törende konuşma yapan Kaymakam Haluk Şimşek, "Ulu Önder Atatürk, 9 Mart 1930 yılında Aspendos'u ziyaret etmiştir. Gelişinin yıldönümünü kutluyoruz. Ulu Önder Atatürk 6 Mart'ta Antalya, 9 Mart'ta da Serik'e geldi. Aspendos'u ziyareti sırasında buradaki vatandaşlarla sohbet etti." dedi.

Günün anlam ve önemine dair yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin okudukları şiir ve kompozisyonlar ile devam eden tören, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileri sürdü. Daha sonra ise Gedik Ortaokulu Müzik Grubu'nun Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konseri yapıldı.

Program Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi