ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı'nca 'Avrupa Atık Azaltım Projesi' kapsamında yılın teması olan 'ambalajlı' ve 'paketli' ürünlerin hem insan sağlığı, hem çevreye zararları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun” Kumbul, “Birliğimiz Daim Olsun”

Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve İnovasyon Merkezi Sorumlusu Çevre Mühendisi Ahu Nur Şahin üstlendi. Sürdürülebilir Yaşam Aktivisti Melike Bayındır'ın konuk olduğu 'Atıksız Yaşam' odaklı söyleşide, ambalaj kullanımının azaltılması hedeflendi. 

Melike Bayındır, etkinlikte Ahu Nur Şahin'in sorularını yanıtladı. Bayındır, sürdürülebilir yaşam için doğal üretime destek verilmesi, teşvik edilmesi, ambalajlı ürün satın almak yerine alternatif çözümler getirilmesi gerektiğini anlattı. Bayındır, pazar- market alış verişlerinde naylon poşet yerine bez alışveriş çantası, evlerde bakliyat ve sebze saklama kabı olarak bez kese, streç filmlerin yerine balmumlu bez, cam kap ve kavanoz kullanılması, konutların balkon ve bahçelerinde de doğal organik sebze ve meyve yetiştirilmesini önerdi. Bez çanta ve kese, cam kapların kullanımının yaygınlaştırılmasının insan sağlığı, doğanın korunması açısından önemli olduğuna vurgu yapıldı. DHA

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN