ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Türkiye'de Antalya olarak yerel kalkınmada ilk sıradayız. Bugünlerde afişlerimizi yırtıyorlar ama seçimi yırtamayacaklar. Afişimizi söküyorlar. Torosun evladını vatandaşımızın gönlünden sökemeyecekler. Cumhuriyetimizin değerleri ile oynarken, Atamızın ismini anmazken, ekonomik krizi yaşarken her şeyi unutmadığınızı biliyorum. 11 gün sonra 1 Nisan'da sizlerin sayesinde yepyeni güneş doğacak" dedi.

B A S K A N B O C E K 1 N I S A N D A S I Z L E R I N S A Y E S I 283994

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğaçayı Köprüsü ile Liman arasında yürütülen 2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi tamamlandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, düzenlenen törenle Konyaaltı Liman Hak Plajı'nın açılışını gerçekleştirdi. Törene CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, milletvekilleri, partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Böcek, "Vatandaşlarımızın özgürce denize girebildiği halk plajlarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Boğaçayı Köprüsü ile Liman arasındaki sahil bandını, araç yolunu da kapsayan kısmı yeni bir yaşam alanına çevirdik. 23 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere yaklaşık 74 bin metrekarelik bir alandan oluşuyor. Belediyemizin öz kaynaklarıyla 200 milyon liralık bedelle hayata geçiriyoruz. Projemizin içerisinde koşu yolu, bisiklet yolu, park, otopark alanları, seyir terasları var. Kıyı kanununa uygun olarak 150 metre arayla 5 büfe ve şezlong yeri bulunmaktadır" diye konuştu.

Belediye başkanı olarak görev sürecinde yaptıkları yatırımlardan bahseden Başkan Böcek, "Kültür ve Turizm Bakanı mavi bayrak çalışmalarından bahsetmiş. 2 arıtma verdik bakanlığa. 20 yıl sizlerin atık su gelirini alıyorlar. İlk Belek açılışında kavga gürültü afişimizi indirmeye çalıştılarsa da açılışımızı yaptık. Kemer'de 27 yıl atık su gelirimizi verdiğimiz arıtmada geçenlerde açılış yapıyorlar. Arıtma bizim yaptığımız şekilde çalışıyor. Seçim öncesi seçim çalışmasıyla ilgili açılış yaptılar" dedi.

Başkanlığı döneminde 200 olan mavi bayraklı plaj sayısını 231'e çıkardıklarını anlatan Başkan Böcek, şunları söyledi:"25 milyon turiste ev sahipliği yapıyoruz. Onların övündüğü turizm gelirine 35 arıtma, denizde 22 termal kamera denetimiyle katkı yapıyoruz. 22 yıldır sizleri unutanlar meydanda 'ulaşım sorununu çözeceğiz' diyor. Alanya'da 71 trafik lambasından geçtim. Seçim öncesi 'otoban yapıyoruz' diye halkın oyuyla seçilmeye çalışıyorlar. Kimse halkımızla alay etmesin, dalga geçmesin, yalan söylemesin. Herkes yapabileceğini söylesin. Türkiye'de Antalya olarak yerel kalkınmada ilk sıradayız. Bugünlerde afişlerimizi yırtıyorlar ama seçimi yırtamayacaklar. Afişimizi söküyorlar. Torosun evladını vatandaşımızın gönlünden sökemeyecekler. Cumhuriyetimizin değerleri ile oynarken, atamızın ismini anmazken, ekonomik krizi yaşarken her şeyi unutmadığınızı biliyorum. 11 gün sonra 1 Nisan'da sizlerin sayesinde yepyeni güneş doğacak. 5 yıl daha gururla sizinle olacağız."

B A S K A N B O C E K 1 N I S A N D A S I Z L E R I N S A Y E S I 283996

Ali Mahir Başarır ise AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü'yü eleştirdi. Tütüncü'nün vaatlerinin Başkan Böcek tarafından yapıldığını anlatan Başarır, AK Parti hükümetinin emekli maaşına yönelik politikasına tepki gösterdi. Başarır, 4 yıl sonra, 2028 seçimlerine partisinin iktidara geleceğini söyledi. Seçmenlerden Başkan Böcek'e destek talep eden Başarır, CHP'li belediyelerin emekli, yaşlı, genç ve kadınlara yönelik sosyal hizmetlerinden bahsetti.

Konuşmaların ardından Başkan Böcek, Başarır ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti.  DHA

B A S K A N B O C E K 1 N I S A N D A S I Z L E R I N S A Y E S I 283997B A S K A N B O C E K 1 N I S A N D A S I Z L E R I N S A Y E S I 283992

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN