Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir” Taş: “Demokrasiye Vurulan Bir Darbedir”

MANAVGAT Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, bu sezon gösterdikleri üstün performanstan dolayı güreş takımını ödüllendirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, son olarak Şahinbey Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde büyük başarı gösteren Manavgat Belediyesi güreş takımını Boğaz Otel'de ziyaret etti. Başkan Kara, güreş sezonunda üstün performans sergileyen sporculara ödüllerini takdim etti ve başarılarını kutladı. Ödül töreninde belediye başkan yardımcıları ve Manavgat Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü Abdullah Seçim de yer aldı.

Başkan Kara, Gaziantep Şahinbey Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivan olan Ali Gürbüz'e Cumhuriyet altını; Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başaltı boyunda birinci, Şahinbey Güreşleri'nde ikinci olan Kemal Şahin'e tam altın; Şahinbey Güreşleri'nde büyük ortada üçüncü olan İlker Durmuş'a yarım altın; Manavgat Güreşleri'nde tozkoparanda ikinci olan Mehmet Başkan Bozkurt'a yarım altın; Ordu Gölköy Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Serhat Gökmen'e Cumhuriyet altını takdim etti.

Türk güreşinin önemli başpehlivanlarından Osman Kan da Manavgat Belediyespor Güreş Kulübü'ne transfer oldu. Başkan Kara, ödül töreninin yanı sıra başpehlivan Osman Kan'a da başarı dileklerinde bulundu. Kan'ın

'MANAVGAT'TA BANA KARŞI BÜYÜK BİR SEVGİ VAR'

Bu sezon Manavgat'a transfer olan Ali Gürbüz, Manavgat'ta kendisine karşı büyük bir sevgi olduğunu söyledi. Başpehlivan Gürbüz, "Manavgat halkı yağlı güreşi çok seviyor. Bana karşı da babamdan kalan bir sevgi var. Belediye Başkanımız Sayın Niyazi Nefi Kara, yağlı güreşe çok önem veriyor. Bizlere belediyenin tüm olanaklarını, imkanlarını sunuyor. Biz de elimizden geldiği kadar belediyemizi ve başkanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Gaziantep Güreşleri'nde kazanmam Manavgat Güreşleri'nin bir telafisi oldu. Yağlı Güreş Ligi'nde birinci sıraya yükseldim. Başaltında da Kemal Şahin kardeşimiz birinci sırada. Çok iyi bir arkadaşlık, dostluk ortamı var. Fatih Atlı ve Serhat Gökmen gibi çok önemli pehlivanlarla beraber çalışıyoruz. İnşallah Kırkpınar'da altın kemeri alarak Manavgat halkına bu onuru, gururu yaşatmak istiyoruz" dedi.

'SPORCULARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ'

Ziyaret sırasında, sporcuların elde ettiği başarılarla gurur duyduğunu belirten Başkan Kara, takımın ilerleyen dönemde de aynı azim ve kararlılıkla yoluna devam edeceğine inandığını ifade etti. Başkan Kara, "Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. Güreş, milli bir değer ve bu değerin yaşatılması için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Bu başarılar, Manavgat'ın spor alanındaki potansiyelini ve gücünü ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Güreşçiler, Başkan Kara'nın ziyaretinden ve desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kendisine teşekkür etti. (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN