Manavgat ilçesinin Taşağıl beldesinin Beydiğin köyünde meydana gelen toprak kaymasının ardından risk altındaki 3 ev boşaltıldı.
Beydiğin köyü Yalnızağaç Mahallesi'nde 27 Ocakta toprak kayması meydana geldi. Toprak kayması cumartesi günü de devam etti.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, bugün bölgede incelemelerde bulundu.
Kaymakam Bulgurlu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Yalnızağaç Mahallesi'nde meydana gelen toprak kaymasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Afet İşleri Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede incelemelerde bulunduğunu söyledi.
Bulgurlu, bölgedeki evleri kendilerinin de incelediklerini belirterek, ''Uzmanlar 3 evin tehlike arz etmesi sebebiyle boşaltılmasını istedi'' dedi.
Beydiğin Köyü Muhtarı Mehmet Karabacak, toprak kaymasının cuma günü başladığını, cumartesi günü devam ettiğini bildirdi.
Evlerdeki hasarı görünce kaymakamlık ve jandarmaya haber verdiklerini belirten Karabacak, 4 ailenin oturduğu 3 evde hasar tespit edildiğini ve boşaltılmasına karar verildiğini söyledi.
Evini boşaltması istenen vatandaşlardan Zevdekar Durmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumartesi günü evde büyük bir gürültü duyduğunu ve deprem olduğunu sandığını ifade etti.
Durmaz, evinin duvarlarındaki çatlakları görünce Karabacak'a haber verdiğini belirterek, ''Bu sabah Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden uzmanlar geldi. Evimize 'oturulamaz' raporu verildi. Şimdi ne yapacağız bilmiyorum'' dedi.
Boşaltılan evlerin sahiplerinden Fatma Durmaz ve kanser hastası Mustafa Durmaz da gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.
Evleri toprak kayması nedeniyle boşaltılan vatandaşların yakınlarının yanına yerleştirildiği bildirildi.