ANTALYA Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen 'Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması'nın bu yıl beşincisi, Korkuteli'de gerçekleştirildi. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde organize edilen etkinlik, öğrenciler ve katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, bilgi yarışmasının, gençlerin bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı buldukları, eğitim süreçlerine katkı sağlamayı amaçladıkları önemli bir platform olduğunu söyledi. Etkinliğin geleneksel hale geldiğini aktaran Yavaş, "Her yıl artan bir ilgi ve coşkuyla devam edecek. Bu yılki yarışmamızda, gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla ödüller verildi. Bu ödüller arasında bilgisayarlar, tabletler ve çeşitli eğitim setleri yer aldı. Tüm ödüller, eğitim gönüllüsü sponsorlarımız tarafından karşılandı. Sponsorlarımıza bu duyarlı yaklaşımlarından dolayı sonsuz teşekkürler ediyoruz. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizin gösterdiği gayret ve başarı, bizlere geleceğe dair umut verdi. ANTGİAD olarak, gençlerimize verdiğimiz desteğin onların kişisel gelişimlerinde önemli rol oynadığına inanıyoruz. Bu tür projelerle, gençlerimizin bilgiye ilgisini artırmayı ve onların eğitim yolculuklarında yanlarında olmayı hedefliyoruz" dedi.

AK Parti  Aşure Dağıttı AK Parti  Aşure Dağıttı

20 OKUL VE 60 ÖĞRENCİ YARIŞTI

Bilgi yarışmasında, 20 okuldan toplam 60 öğrenci mücadele etti. Uzman eğitimciler tarafından hazırlanan sorular, öğrencilerin zihinlerini açıcı ve sebep-sonuç ilişkisi kurma becerilerini geliştirecek şekilde tasarlandı. 300 öğrencinin seyirci olarak katıldığı yarışma sonunda tüm öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Korkuteli Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen bilgi yarışmasına, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak da katılarak etkinliğe destek verdi. Tören konuşmaları ile başlayan ANTGİAD 5. Ortaokullar Arası Bilgi Yarışması, heyecan dolu dakikalara sahne oldu.

'TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ'

Ödül töreninde konuşan ANTGİAD Başkanı Ercan Yavaş, “ANTGİAD olarak, toplumsal sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları olarak bizler, toplumun her kesimine fayda sağlamak ve özellikle gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak için varız. Bu bilgi yarışması, gençlerimizin gelişimine destek olmak ve onların gelecekte topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz birçok projeden sadece biridir. Sizler, yarının liderleri olarak, bu tür etkinliklerde edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle topluma katkı sağlayacak, ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacaksınız" dedi.

Bilgi yarışması, ödül töreniyle sona erdi. Birinci Cumhuriyet Gülhizar-Osman Sarıca Ortaokulu 3 öğrencisine dizüstü bilgisayar, ikinci Arif Cebeci Ortaokulu 3 öğrencisine tablet bilgisayar, üçüncü Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu 3 öğrencisine bisiklet hediye edildi. Seyirci olarak katılan tüm öğrencilere de Nutuk ve kırtasiye setlerinden oluşan çantalar hediye edildi. DHA

Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (2)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (3)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (4)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (5)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (6)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (7)Bilgi Yarışmasında Kazanan Öğrencilere Hediyeleri Verildi (8)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN