Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş; “Peygamberimiz (as): “Cemaatte rahmet vardır” diyor ya… Ülkenin dört bir yanından geldik, burada toplandık, merkez teşkilatıyla taşra teşkilatıyla bir olduk beraber olduk, cem olduk cemaat olduk”

Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş, 81 ilden 844 ilçe müftüsünün katılımıyla Manavgat İlçesi'ndeki Silence Beach Hotel de yapılan toplantının açılış konuşmasını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26-29 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlediği İlçe Müftüleri Semineri, 81 ilden 844 ilçe müftüsünün katılımıyla Manavgat İlçesi'ndeki Silence Beach Hotel de yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığınca yürütülen hizmetlerde verimliliğin artırılması, ilke ve metot birliğinin sağlanması, teşkilat mensupları arasında iletişimin güçlendirilmesi ve bilgi paylaşımında bulunulması amacıyla düzenlenen seminer, 22 çalıştay ile 11 oturumda gerçekleşti. Harran İlçe Müftüsü Sebahattin Turan'ın Kur'an tilaveti ile başlayan seminerde, Serik İlçe Müftüsü Dr. Abdulkadir Karakuş Antalya ili ve tüm ilçe müftüleri adına selamlama konuşması yaptı. Müftü Karakuş konuşmasına, Antalya Müftüsü, Antalya'da görev yapan İlçe Müftüleri ve kendi adına tüm misafirlere hoş geldiniz diyerek başladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü; “Güzel bir organizasyonla bizi bir araya getiren teşkilatımızın değerli başkanı ve çalışma arkadaşları olan saygı değer hocalarıma teşekkürlerimi arz ederim. 31 yıllık meslek hayatım içerisinde ilk defa bütün ilçe müftülerinin bir arada olduğu bir toplantıda sizlerle beraber olmanın heyecan ve mutluluğunu paylaşıyorum. Böylesi bir toplantıya ihtiyacımız vardı ve bu toplantıdan çok hayırlı sonuçların ortaya çıkacağına eminim.

Peygamberimiz (as): “Cemaatte rahmet vardır” diyor ya… Ülkenin dört bir yanından geldik, burada toplandık, merkez teşkilatıyla taşra teşkilatıyla bir olduk beraber olduk, cem olduk cemaat olduk. Bu birliktelikten, Hadis-i Şerifte vaat edilen tüm hayır ve bereketlere nail olacağımıza olan inancımı ve ümidimi sizlere ifade etmekten onur duyuyorum. Bu bereket, görev yerlerimize gittiğimizde de bizlerle beraber olacak ve hizmetlerimize bereketler katacaktır.

Tüm arkadaşlarımız buraya, gerek zihinlerinde gerekse icra safhasına koydukları çok önemli projeleriyle geldiler ve şu andan itibaren bu projeler hepimizin ortak paylaşımına açıldı, hepimizin kullanabileceği ortak havuza ait oldu. Buradan herkes kendi görev alanına uygun olanları uygulama safhasına koyacak ve büyük bir hizmet çeşitliliğine, hizmet zenginliğine beraberce nail olacağız.

Burada bize başkanlığımızın talimatları en yetkili ağızlardan ulaşacak, bu talepler bizim için ilham kaynağı olacaktır.

Yine bu toplantıda, ilçe müftüleri olarak bizlerin, görevlilerimizin ve hatta cemaatimizin istek ve talepleri de teşkilatımızın en yetkili organlarına şifahen ve vicahen ulaşacak, istek ve taleplerimizin geri dönüşümü ise bizim için, aşk olacak, şevk olacak, azim ve kararlılığımıza vesile olacaktır.

Bu toplantımızın tekraren hayırlara vesile olmasını diler, sizlere bir kez daha hoş geldiniz der, bu programı bizim buluşmamıza vesile kılan değerli hocalarımıza teşekkürlerimi arz eder, hepinize selam ve saygılarımı sunarım.”

Antalya İl Müftüsü Ahmet Çelik'inde katıldığı seminerde Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş bir sunum yaptı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Özafşar, ilk oturumu seminerin amaç ve hedefleriyle ilgili duygu ve düşüncelerini çok veciz bir açılış konuşmasıyla tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de bir süre katıldığı toplantı, 29 Aralık Cumartesi akşamı tamamlandı.