Serik Devlet Hastanesine yeni kalp cerrahı ile dil ve konuşma terapisti atandı.

Serik Devlet hastanesine yeni atanan kalp damar cerrahisi uzmanı Barış Mardin ve dil ve konuşma terapisti Mürüvvet Yaman hasta kabulüne başladı.

Serik Devlet hastanesi bünyesine yeni atanan kadrolu kalp damar cerrahisi uzmanı Op. Dr. Barış Mardin, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünü bitirip sırasıyla Kars Harakani Devlet Hastanesi, Nevşehir Devlet Hastanesi, Hakkari DH Işıklı Sahra Hastanesi, Manavgat Devlet Hastanesi ve Antalya Şehir Hastanesi’nde çalıştı.

Mardin; “Serik Devlet Hastanesi gibi büyük ve hizmet vermeyi görev edinmiş bir hastanede olmaktan çok mutluyum.” dedi.

Meme Sağlığı Merkezi'nde İlk Muayeneyi, Rektör Özkan Oldu Meme Sağlığı Merkezi'nde İlk Muayeneyi, Rektör Özkan Oldu

Hastanede göreve başlayan dil ve konuşma terapisti Mürüvvet Yaman ise; “‘Dil ve konuşma terapisi; yetişkin ve çocuklarda görülen kekemelik, konuşma bozukluğu ve yanlış harf kullanımı, felç, inme veya ses tellerinde gelişen nodül, ödem gibi hastalıklara paralel olarak gelişen konuşma bozukluklarının en az seviyeye gelebilmesini sağlar.

Dil ve konuşma terapisi yardımı alabilmek için öncelikle KBB, Nöroloji, Fizik Tedavi veya Çocuk hastalıkları polikliniğine muayene olmak gerekmektedir. Uygun görülen hastalar terapi için yönlendirilecektir.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN