Yukarıkocayatak İlkokulu'nda, ‘Doğa Dostu Çocuklar’ eTwinning projesi Türkiye ve Romanya işbirliğinde gerçekleştirildi.

Serik Yukarıkocayatak İlkokulu'nda, ‘Doğa Dostu Çocuklar’ projesi Türkiye ve Romanya işbirliğinde, 13 öğretmenin ortaklığı hayata geçirildi. Türkiye'den 8 Romanya'dan 5 öğretmen ve İlkokul düzeyindeki öğrencilerden oluşan projede öğrencilerin geri dönüşüm, su ve enerji tasarrufu hakkında farkındalık geliştirilmesi amaçlandı.

Yukarıkocayatak İlkokulu proje yetkilileri konu ile ilgili şu bilgileri verdiler; “Doğa Dostu Çocuklar’ projesi Türkiye ve Romanya işbirliğinde, 13 öğretmenin ortaklığı ile kurulan bir projedir. Türkiye'den 8 Romanya'dan 5 öğretmen ve İlkokul düzeyindeki öğrencilerden oluşmaktadır öğrencilerin geri dönüşüm, su ve enerji tasarrufu hakkında farkındalık geliştirilmesinin yanı sıra 21.yüzyıl becerilerinden olan dijital okuryazarlık, farklı kültürleri tanıma, işbirliği yapma ve güvenliği internet kullanımı hakkında bilgi birikimini sağlamak da projenin amaçları arasındadır.

Mart ayında başlayan projede TEMA Vakfı'nın da katkıları ile bitki, fidan dikimi ,yeşilin korunması ve su ayak izini hesaplama gibi etkinliklere yer verilmiştir. Projede yapılan etkinlikler Kaymakamlığın düzenlemiş olduğu eTwinning proje yaygınlaştırma sergisinde tanıtılmıştır. Öğrencilerin yaptığı etkinlikler ve malzemeler okul bünyesinde sergilenmiş olup öğrenci ve velilerin büyük ilgisini görmüştür. Projeye katılım sağlayan öğretmenlerin veli gruplarında paylaştıkları veli anketleri ile velilerin de projeye katılımı sağlanmıştır.

Bu süreçte öğretmenler ders kazanımları ile ilişkilendirilmiş konuları işlerken web2 araçlarını kullanmışlardır. Proje ortakları Romanya ile zoom üzerinden öğretmen ve öğrenciler tanışarak birlikte çeşitli etkinlikler yapmışlardır. Bu proje ile öğrenciler aynı zamanda güvenli internet kullanımı hakkında bilinçlenmiş olup yaratıcılıklarını kullandıkları çalışmalara katılmışlardır Mayıs ayında bitmesi planlanan projenin sonunda Avrupa kalite etiketi ödülüne başvuru yapılacaktır.”

Haber: Osman Türkçe

'Tercih Edilmeyen’ Okulun Öğrencileri, Sanayi Esnafının İlk Tercihi 'Tercih Edilmeyen’ Okulun Öğrencileri, Sanayi Esnafının İlk Tercihi

Kocayatak (6)-1Kocayatak (5)-1Kocayatak (4)-2Kocayatak (3)-2Kocayatak (1)-3

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN