HASTA ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan, yerel seçimler için parti yetkililerinin, engelli aday adayları ve aday olmayı düşünenleri teşvik etmesini ve başvurularını kolaylaştırmasını istedi.

Yetki Yine Türk Eğitim Sen’de Yetki Yine Türk Eğitim Sen’de

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile Hasta ve Engelliler ile Yakınları Hakları Derneği (HEYAD) Başkanı Hüseyin Ayhan açıklama yaptı. 992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile 3 Aralık tarihinin 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak kabul edildiğini belirten Başkan Ayhan, "Tüm dünyada engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, toplumlarda engeli olan kişilerin güçlendirilmesi amacı için kutlanmaktadır. Ülkemizde de engellilerin yaşadığı birçok sıkıntı bulunmaktadır. Çoğu zaman sesimizi duyurmakta, sorunların çözüme kavuşması için yetki sahibi kişi ve kurumlara ulaşmakta zorlanmaktayız. Hal böyle olunca gözler yaklaşan yerel seçimlere çevrilmiş durumda. Engelliler artık sürekli sorun yaşayan, yaşadıkları sorunları anlatan, çözüm önerisi sunan, sesini duyurmaya çalışan tarafta durmak yerine sorunlarını çözüme kavuşturan, yetki ve söz sahibi oldukları bir konumda olmak istiyorlar" dedi. 

Yerel seçimler için parti yetkililerinin, engelli aday adayları ve aday olmayı düşünenleri teşvik etmesini ve başvurularını kolaylaştırmasını isteyen Ayhan, şunları kaydetti:"Engellilerin yerel yönetimlerin politikalarından dolayı yaşadıkları sıkıntıları maalesef ki sadece bu alanda çalışan STK'lar ve engelli bireyler görmektedir. Engelli bireyler ulaşımdan sosyal aktiviteye, sağlığa erişimden eğitime kadar birçok konuda mağduriyet yaşamaktadırlar. Bankamatiklerin engelsiz olmaması, otobüs şoförlerinin engelli gördükleri zaman duyarsız davranmaları gibi sayılacak birçok konu vardır. Engelli bireyler de karar verici, yasa yapıcı, yetki sahibi konumunda olsa birçok sorun ortadan kalkacaktır. Engelli olan bireylerin önüne bir engel de siz koymayın. En büyük engel sevgisizliktir." (DHA)

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN