Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor” Toker: “Aşure Bereketi, Paylaşmayı Temsil Ediyor”

Geçtiğimiz Salı günü yapılan ve Av. Şafak Toker’in seçilmesi ile sona eren CHP Kadın Kolları kongresinde bazı isimlere yönelik sözlü ve fiili saldırılar olduğunu belirten CHP’li eski başkanlar bu konu ile ilgili şu ortak açıklamayı yaptılar;  “Değerli hemşerilerimiz; Basından ve sosyal medyadan hepinizin takip ettiği veya gördüğü gibi 28 Mayıs 2024 Salı günü saat12.00 - 17.00 arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Kültür Merkezi salonunda CHP Serik Kadın Kolları Başkanlığı seçimi yapılmıştır.

Seçimleri başarı ile tamamlayarak Serik CHP Kadın Kolları Başkanı seçilen Av. Şafak Toker başkanımıza ve ekibine hayırlı olsun der başarılarının devamını dileriz. Seçimleri kaybeden adayımız Av. Mine Tanrıverdi ile ekibine de bunun bir parti içi yarış olduğunu hatırlatır bu seçimlerde ortaya konulan provoke edici tutumlardan uzak durmaları tavsiyemizdir. CHP hepimizin bildiği gibi kongreleri ve parti içi seçimlerinde çok adaylı yarışa ve demokrasi şölenine alışık bir yapıdadır. Enerjisinin çoğunluğunu da bu seçimlerde harcadığı için zaman zaman sizlerin de eleştirdiği bir geleneğe sahiptir. Şimdi bu açıklamamızın özü de tam bu konuyla ilgilidir.

CHP Serik kadın kolları seçimi ile ilgili ilçe başkanımız Şeref Çimen ve belediye yönetimini uyararak seçimlerde taraf olmamaları yönünde görüş bildirdik. Ancak öyle bir tavır aldılar ki aday açıklaması toplantılarında bile aday Av. Mine Tanrıverdi’ye açıktan taraf olmuş seçilen başkanımız Av. Şafak Toker’in açıklamasına bile katılmamakla kalmayıp geçen yerel seçimlerde partiye ve adaya oy vermediği iddiasında bile bulunarak kongre ortamını provoke etmeye çalışmışlardır. Hatta bazı ulaşılamayan kadın üyelere nüfuz edilmesi için mahalle muhtarları aranarak destek istenmiştir. Tabanda sıkıntı yaratacağı belli olan ve henüz yeni üye bir aday arkadaşımızı sonucu belli olan bir seçime sokarak parti içinde belediye seçimleri ile ilgili ilinti kurularak provokasyon yaratılmak istenmiş ve kısmen bunda başarılı olmuşlardır.

Çokta daha ileriye giderek aday gösterilen Av. Mine Tanrıverdi’nin seçilmemesi durumunda partiden istifa edebileceği tehdidinde bulunmuşlardır. Belediye ve parti yönetimi tarafından belediye meclis üyesi ve başkan yardımcısı Halil Demir ile Mümine Tanrıverdi bazı parti üyesi ve parti üyesi olmayan dışarıdan getirilen taraftarlar ile seçim sonuçlarının açıklanması ile birlikte ortamı provoke etmişler taraftarlarını engellemek yerine taşkın hareketleriyle çatışma ortamı çıkmasını sağlamışlardır. Eski ilçe başkanlarımızdan İbrahim Demir, Yusuf Etli, Yusuf Dinç, Abdullah Akbaba Eski Belediye Başkanımız Ali Çırpıcı, eski ilçe bilişim sorumlusu ilçe başkan yardımcımız Veysel Üstün’e sözlü fiili saldırıda bulunulmuş, gıyaben eski belediye başkanlarımızdan Yusuf Gizli ve Ömer Gürler’e küfür hesap soracağız tehditleri göndermesinde bulunulmuştur. Bu gelişmelerden direkt ve dolaylı olarak ilçe başkanı Şeref Çimen ile belediye yönetimini temsilen görevli belediye başkan yardımcısı ve belediye meclis üyeleri Halil Demir, Mümine Tanrıverdi sorumludur. Değerli hemşerilerimiz; Gelinen bu noktada seçim sonuçlarını hazmedemeyen ve mafyalık ayaklarıyla partililerini tehdit ettiren, buna zemin hazırlayan sırayla hesap soracağız diyen ilçe başkanı Şeref Çimen’in ve CHP kültürüne ve yapısına yakışmayan saldırgan hareketleriyle belediye meclis üyeleri Halil Demir ve Mümine Tanrıverdi’nin, belediye başkanı Sayın Kadir Kumbul’un, tüm bu gelişmeler karşısında CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı başkanlığında CHP il yönetiminin ve Genel Merkezin gereğini yapmasını bekliyoruz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

Haber: Osman Türkçe

Editör: OSMAN TÜRK