Serik Fen Lisesi’nde ortaokullar arasında düzenlenen Bilgi Yarışması’nda büyük heyecan ve coşku yaşandı. Katılımcıların genel kültür, akademik bilgi, mantık yürütme ve hızlı düşünme becerilerini ölçmeye yönelik düzenlenen yarışmada sağlıklı bir rekabet ortamında eğlenme fırsatı bulan öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

İlk eleme 12 Mayıs Pazartesi günü iki turda gerçekleştirildi. Yarışmacıların gösterdiği üstün performans büyük heyecana sahne oldu. 11 okulun katıldığı yarışmada katılımcılara Türkçe, Fen ve Teknoloji, Matematik, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve Genel Kültür alanlarından sorular soruldu. Yarışmacılar arasındaki rekabet oldukça dikkat çekiciydi.

Her turda ilk üçe kalanlarla 15 Mayıs 2025 Perşembe günü final turu gerçekleştirildi.

Miniklerin Mezuniyet Coşkusu
Miniklerin Mezuniyet Coşkusu
İçeriği Görüntüle

Final müsabakaları sonucunda, Deniztepesi Ortaokulu birinci oldu. 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu’nun 2. Olduğu yarışmada üçüncü sırayı Gazi Ortaokulu adlı.

Yarışmada 1. Okula 5.000 TL, 2. Okula 3.000 TL ve 3. Okula olan okula 1.500 TL ödül verildi. Katılan tüm öğrenciler ise katılım belgesi aldılar.

Yarışmanın final turunun sonunda yapılan ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz; “Yapılan organizasyonda emeği geçen başta Okul Müdürü Mehmet Şahin’e, görev alan öğretmenlerimize, teşekkür ediyorum. Hayat boyu devam eden öğrenme yolculuğunda bir renk, bir anı olarak eklenecek. Bu etkinlik hepimiz için güzel bir gün oldu” dedi.

Haber: Osman Türkçe V 800X600-2