Serik Atatürk Meydanında düzenlenen törene Serik Kaymakamı Dr. Cemal Şahin, Serik Belediye Başkanı Op. Dr. Kadir Kumbul, Cumhuriyet Savcı Vekili Tugay Ertan, Serik Jandarma İlçe Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Duman, Ak Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldılar.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasına günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Duman yaptı.
Duman yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü'nü idrak ediyoruz. Öncelikle, başta Bugün, milletimizin sanlı tarihine altın harflerle yazılmış bir günün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.
19 Eylül, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Başkomutan Bu anlamlı gün, yalnızca bir unvanın verilmesi değil; aynı zamanda Türk Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik ve Gazi unvanının verildiği gündür. Milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği fedakârlığın, cesaretin ve vatan sevgisinin sembolüdür. Gazilik, şehitlikten sonra gelen en yüce mertebelerden biridir. Vatanın birliği, için canlarını ortaya koyan kahramanlarımız, bizlere bu toprakları emanet etmiştir. Sizler, bu kutsal emanetin yaşayan kahramanlarısınız. Unutulmamalıdır ki, bir milletin gücü, sadece sahip olduğu silahlarla değil; o milletin, uğruna canını feda eden evlatlarıyla ölçülür. Türk milleti, tarihi boyunca bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını vermekten çekinmeyen neferleriyle var olmuş, bugünlere gelmiştir. Bugün bizlere düşen görev, bu vatan için canını siper etmiş şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içinde bu yurdu sonsuza dek yaşatmaktır. Onların kahramanlıklarını unutmamak, gelecek nesillere aktarmak, bu milletin her bir ferdi için bir vefa borcudur.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anar, değerli ailelerine ve yüce milletimize saygılarımı sunarım.”
Gazilerden Hasan Palas ve Tahsin Çelik birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu ve program sona erdi.
Haber: Osman Türkçe




