Serik okulları tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yapıldı. Geleceğin bilim insanları olan öğrenciler icatlarını sergilediler.

Serik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı.

Fuarın açılışına, Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Balık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz, daire müdürleri, ilçe protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen fuarda, Orhangazi MTAL, Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi,15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu, Kozağacı Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin uzun süredir üzerinde çalıştıkları 31 proje sergilendi.

Fuara katılan proje sayısı ve çeşitliliği, Serik’teki gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisinin her geçen gün arttığını gözler önüne serdi.

Fuarda sergilenen projeler arasında en çok çevre dostu enerji çözümleri yenilikçi yazılım uygulamaları dikkat çekti. Öğrenciler, danışman öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projeleri ziyaretçilere tanıtarak hem bilgi birikimlerini paylaştılar hem de aldıkları geri bildirimlerle projelerini geliştirme fırsatı buldular.

4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, genç bilim insanlarının araştırma ve geliştirme süreçlerini destekleyerek, onların bilimsel kariyerlerine sağlam adımlarla başlamalarına olanak tanıyor. Bu tür etkinliklerin, ilçemizin ve ülkemizin bilim ve teknoloji alanında daha ileriye gitmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Haber: Osman Türkçe

Logo (6)Logo (4)Logo (5)Logo (3)Logo (2)

Uluslararası Proje Tamamlandı Uluslararası Proje Tamamlandı

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN