Serik ilçesinde 24 yaşındaki Ferhat Demir mahalle muhtarı seçildi. Yaklaşık 20 yıllık muhtar olan amcası Halil Demir'den görevi devralan Ferhat Demir, "Amcam muhtar olduğunda 4 yaşındaydım. Amcamdan çok şey öğrendim. En iyi şekilde mahalleme hizmet edeceğim" dedi.

Kürüş Mahallesi'nde 2004 yılından bu yana muhtarlık görevini yürüten Halil Demir'in CHP'den Serik Belediyesi meclis üyeliğine aday olmasının ardından yeğeni Ferhat Demir muhtar adayı oldu. 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde muhtar seçilen Ferhat Demir amcasının 20 yıldır sürdürdüğü görevi devraldı. Ferhat Demir mazbatasını alıp muhtarlığa başlarken, amcası Halil Demir ise CHP'den meclis üyesi seçildi.

Halil Demir, "2004 yılında muhtarlık görevine başladım, 20 yıl boyunca Kürüş Mahallesi'nde başarıyla görevimi yaptım. 31 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından meclis üyesi seçilerek, meclis üyesi kontenjanından Serik Belediyesi başkan yardımcısı olarak göreve başladım. Oğlum yerine koyduğum yeğenim aday oldu. Muhtarlığı kazandı. Yeğenimin başaracağına inanıyorum. Her zaman yanında destek olmaya devam edeceğim" dedi.

Muhtar Ferhat Demir de "Amcam muhtar olduğunda ben 4 yaşındaydım. Şu an 24 yaşındayım. Serik'in ve Akdeniz Bölgesi'nin en genç muhtarıyım. Amcamdan çok şey öğrendim. En iyi şekilde mahalleme hizmet edeceğim" diye konuştu. (DHA)

Büyükşehir'e Ait Toplu Ulaşım Araçları 1 Mayıs'ta Ücretsiz Büyükşehir'e Ait Toplu Ulaşım Araçları 1 Mayıs'ta Ücretsiz

 

Editör: DÖNDÜ ŞAHİN