Tekeli Ortaokulu öğrencileri Barış Pınarı Herakatı'nda görevli Mehmetçiklerimize hem dua etti hem de asker selamı gönderdi.

Suriye sınırındaki bölücü terör örgütü PKK/YPG'yi temizleyip güvenli bölge oluşturmak için başlattığı operasyondan sonra Türk Milli Takım oyuncaları ve diğer uluslararası müsabakalara katılan sporcuların asker selamı vererek Suriye'deki harekata katılan askerlere destek olması bazı ülkelerin tepkisine neden oldu. Bu yaklaşımlar sonucunda tüm Türkiye'de asker selamı harekatı başladı. Buna Tekeli Ortaokulu öğrencileri de katıldı.

Perşembe sabahı okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Tuzcuoğlu İmam Hatibi Mehmet Altınay'ın okuduğu fetih suresi ve akabinde edilen duaya  hep birlikte amin diyerek Mehmetçiklerimize manevi destek oldular. Daha sonrasında ise açılan bayraklarla birlikte asker selamı veren öğrenciler muhteşem bir görüntü oluşturdular. Yapılan duaya yol üzerinde çalışan belediye işçilerinin ve esnafların da katılması bütün Serik'in Mehmetçiklerimizin yanında olduğunu göstermesi açısından oldukça gurur verici oldu.

Mehmetçiğe manevi destek olan Tekeli Ortaokulu Müdürü Halil Alkan yaptığı açıklamada şunları söyledi;  ''Kahraman ordumuzun başlattığı barış pınarı hareketini gönülden destekliyoruz. Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyoruz. Bu harekatın tez zamanda amacına ulaşması için yaptığımız dualar ve gönderdiğimiz asker selamlarıyla manevi olarak onların yanında olmak istedik. Allah onlardan razı olsun, umarız muvaffak oluruz da barış pınarları çağlayarak akar.''

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi