Koordinatör görevi Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü Derneği tarafından üstlenilen erasmus projesinde farklı ülkelerin kültürleri Serik’te buluştu.

Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü Derneğinin koordinatör olduğu Erasmus+ projesi tamamlandı. Proje ile ilgili konuşan dernek başkanı Necmettin Çalık şunları söyledi; “Avrupa Birliği Gençlik Programı kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+Gençlik Değişimleri Projesinde Akdeniz Yükseliş Spor Kulübü Derneği ve İlçe Kaymakamlığı AB Ofisi işbirliği ile yapılan başvurumuz 2019 Şubat ayında kabul edilmişti. Türkiye, Slovakya, Polonya ve Romanya'dan 17-24 yaş arası gençlerin katılımıyla uygulanan Aktif Gruplar ve Sosyal Değişim adlı proje, 16 Kasım Cumartesi günü başladı ve toplam 9 gün sürdü. İlk gün yapılan tanışma programının ardından her gün, farklı etkinlikler ve oyunlar ile gençlerin hareketli kalmaları ve birlikte bir şeyler başarabilmeleri sağlandı. Yeri geldi bizim geleneksel oyunlarımız oynandı, ülke günleri ve geceleri düzenlendi, yeri geldi Serik’imizin ekonomisinde büyük yer kaplayan tarım alanları ile seralar gezildi.

Bu projede farklı kültürlere sahip bireylerin aynı çatıda buluşup ortak beceriler geliştirmesi için çeşitli tanışma, spor etkinlikleri yapıldı, misafirler birbirine ülke kültürlerini (yemek, düğün, oyun, kıyafet açısından) keyifli sohbetlerle tanıttı. Bölgemiz tarihi, turistik ve kültürel alanlara yapılan turlarla misafirlere gezdirildi. Proje sayesinde yabancı dil ve iletişim becerilerini geliştiren gençler hayatlarına yeni arkadaşlar katmanın keyfine vardı.24 Kasım 2019 tarihinde projemiz tamamlandı ve misafirler ülkelerine döndü.

Ülkemizin tanıtımı için Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Turizm Müdürlüğü ile koordineli olarak bu gibi çalışmalara devam edeceğiz. Biz bu projede, İlk gün ülkemize misafir ettiğimiz gençlerin ülkemiz hakkındaki düşüncelerinin ne kadar kötü ve önyargılarla dolu olduğunu, dışarıda ülkemizin çok farklı ve kötü şekilde tanıtıldığını anladık. Ancak proje sonunda, misafirlerimizin başlangıçtaki düşüncelerinin ne kadar yanlış olduğunu fark ettiklerini gördük. Bu nedenle benzeri projeler üretmeye ülke tanıtımına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizlere yardımını esirgemeyen İlçe Kaymakamlığına teşekkür ederim.”

Haber: Osman Türkçe

 

Editör: Haber Merkezi