AKDENİZ Üniversitesi Antalya Teknokent ve Piksel Akademi iş birliğinde bu yıl 5'incisi düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesi, yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır'ın ve Vali Münir Karaloğlu'nun da katılım gösterdiği zirve, alanında yetkin 16 konuşmacı ile 2 bin 750 katılımcıyı ağırladı.

Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan, Organizasyon Komite Başkanı ve Piksel Akademi CEO'su Emrah Kozan, zirve için profesyonel vizyonla yola çıktıklarını belirtti. Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin hedefinin bilişim sektöründeki uzmanları, akademisyenleri ve öğrencileri bir araya getirmek olduğunu ifade eden Kozan, “Yaptığımız işin içerisine kalbimizi koymayı hedefledik. Bilişimin kalbi olmayı hedeflediğimiz için işin içerisinde yüreğimiz var" dedi.

5. Akdeniz Bilişim Zirvesi'nin ana sponsoru olan Antalya Teknokent'in Genel Müdürü İbrahim Yavuz, zirvenin amacının tüm bilişim gönüllülerini aynı çatı altında toplayarak bilişim rüzgarını Antalya'dan Türkiye'ye yaymak olduğunu ifade etti. İbrahim Yavuz, Antalya Teknokent'in yürütmüş olduğu projeler ve faaliyetlerinden bahsederek, Antalya Teknokent'in diğer üniversitelerle iş birliği içerinde olduğunu, teknoloji vadisi projesi, girişimcilik ve kuluçka merkezi, prototip atölyesi, teknoloji transfer ofisi ile bölgenin güçlü ve büyük bir bilişim ekosistemi olduğunu belirtti.

Vali Münir Karaloğlu, ülkemizde gerçekleşen Ar-Ge çalışmalarının önemini vurgulayarak, Antalya'da 20 Ar-Ge Merkezi bulunduğunu belirtti. Antalya şehrinin turizm ve tarım şehri olduğunu ifade eden Karaloğlu, geliştirilen Ar-Ge çalışmaları ile şehrin bölgeye sağladığı faydadan söz etti. Bilişim teknolojilerinin ülkemizde ileri seviyeye geldiğini belirten Karaloğlu, insansız savaş uçağı üretme teknolojisinin de artık ülkemizde olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından zirveyi destekleyen kurum, kuruluşlara ve farklı kategorilerde en iyi gelişme gösteren Antalya Teknokent firmalarına ödülleri takdim edildi. Tören sonrasında Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Genel Müdür İbrahim Yavuz, Antalya Teknokent'in sektöründe başarılı firmalarından olan Takii Tohum ve San Bilgisayar'ın Ar-Ge faaliyetlerini yerinde inceledi. DHA

 

Editör: Haber Merkezi