AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, hastane çalışanlarına yönelik yapılan periyodik taramalarda, hastanenin beyin cerrahi servisinde görev yapan 2 öğretim üyesi, 2 asistan hekim ve 1 personelde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Bilindiği üzere tüm Dünya ve ülkemizi etkileyen Covid-19 küresel salgını halen devam etmektedir. Özellikle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de normalleşme sürecine uygun olarak önlemler eşliğinde hastanemizde ilimizin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hizmet sunumu salgının başlangıcından bu yana sürdürülmektedir. Hastanemizde, koronavirüs salgınının başladığı ilk günden buyana en üst seviyede tuttuğumuz hijyen şartlarını aynı hassasiyetle sürdürüyoruz. Buna karşın yapılan rutin taramalarda rastlanan bulgular neticesinde çalışanlarımızın takibi büyük titizlikle sürdürülüyor" dedi.

Sağlık çalışanlarında da oldukça sık görülebilen koronavirüsün AÜ Hastanesi'ndeki periyoduk taramada 5 personelde tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Aydınlı, "Hastanemiz beyin cerrahisinden 2 öğretim üyesi, 2 asistan hekim ve 1 personelimizde de virüs tespit edilmiştir. Genel durumları iyi olan meslektaşlarımız ve personelimizle ilgili tedavi ve evde izolasyon süreci başlatılmıştır. Hastanemizde tüm birimlerde sağlık hizmeti sunumu gerekli tüm önlemler eşliğinde devam etmektedir" diye konuştu. DHA

Editör: Haber Merkezi